Connect with us

Звездни

Койна Русева на 50: Актриса, певица и майка, за която мечтите се сбъдват (Видео)

Публикувана

на

Тя е точно момиче. Дисциплинирана, неуморна, готова на всякакви приключения заради успеха на филм или представление. Определят я за българската Марлене Дитрих, а тя се забавлява като дете на сравнението.
Гледаме всичко, което излиза и тя участва в него, защото има удивителната способност да те залепва на екран.

Тя е Койна Русева и днес навършва кръгли 50 години. 

Извън сцената най-любопитното в биографията й е фактът, че може би единствена сред българските актриси има 3 деца, родени от един единствен мъж.

Койна Русева е родена на 2 май 1970 г. в Стара Загора. В рода си има изявени артисти, писатели, музиканти и творчески натури. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Крикор Азарян и Тодор Колев. Играе на сцената на Младежкия театър „Николай Бинев“ в пиеси като „Тартюф“, „В ледовете“, „Осъдени души“ и др. В театър „Сълза и смях“ участва в постановките „Чайка“ и „Платонов“, в Театър „София“ – в „Животът – това са две жени. На сцената на Театър 199 играе в пиесите „Другият човек“, „Невинните“ и „Три дъждовни дни“. Позната е на зрителите и с участието си в постановките „Малко комедия“ и „Лъжата“.

Сред филмовите й роли се нареждат заглавия като сериалите „Дървото на живота”, „Под прикритие” и „Морска сол”, ленти като „Още една мечта”, „LOVE.NET”, „Изпуснати думи”, „Зад кадър”, „Prima Primavera”, „Train”, „Искам го мъртъв”, „Посредникът”, „Моето мъничко нищо”, „Ерудитъ”, „Патриархат”, „Хълмът на боровинките”, „Печалбата” и „La Donna E Mobile”. Участва и в забавно-развлекателното предаване „Аламинут“.

twig.bg

Advertisement

Facebook

Календар

октомври 2023
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031