Connect with us

Лайфстайл

Кафене „Happy Bark Day“ в Дубай за кучета (Галерия)

Публикувана

на

Открито през декември 2021 г., „Happy Bark Day“ е едно от малкото „кафенета“ в региона, които обслужват изключително кучета и котки, с меню, пълно със здравословни ястия, подходящи за хора, разработени от основателя Хюнсук Ку.

Hyunsuk Ku, 38, owner of Happy Bark Day, a dog cafe, works behind the counter at her cafe in Dubai, United Arab Emirates April 24, 2022. Picture taken April 24, 2022. REUTERS/

Ку, която се премества в Дубай през 2008 г. от Южна Корея, решава да получи сертификат за хранене на домашни любимци, след като първото ѝ куче, Маум, се разболява.

„Много съм загрижена за храненето на моето куче, мисля, че желанието на всички собственици на кучета е те да живеят възможно най-дълго“, казва 38-годишната Ку.

Затова тя започва да приготвя лакомства от пресни и висококачествени съставки, като адаптира съдържанието им за кучетата на свои приятели, които имат специални хранителни изисквания.

„Един ден си помислих – има много места за хора, ресторанти, защо няма ресторант за кучета?… Затова – нека направим такъв за тях.“

В „Happy Bark Day“ Ку сервира ротационно меню с лакомства, приготвяни всеки ден, като „puppacinos“ – приготвени с бульон от волска или пилешка опашка, и „pupcakes“, приготвени от говеждо или сьомга в комбинация със зеленчуци, или дори подредени подноси с лакомства за „следобеден чай“.
Кучетата седят на високи пейки, поставили лапи на кръглата маса, и с нетърпение очакват поръчката си, която бързо поглъщат, щом подносът попадне на масата.
„Мисля, че това е много добре, защото е здравословно за него и не е като лакомство, а пълноценно хранене“, казва Виктория Къркууд, собственичка на двегодишния Ралфи.
Храната в Happy Bark Day струва между 10 и 20 долара , а тортите, направени специално за рождените дни на кучетата, струват около 55 долара.
Ку се надява да разшири магазина си и да отвори още обекти в ОАЕ, но засега е щастлива, че всеки ден работи с любимите си животни.

„Аз просто ги обичам с безусловна любов. Ставам емоционална.. Те са моите бебета“, казва Ку.

art-twig.bg

 

Advertisement

Facebook

Календар

юли 2022
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031