Connect with us

Здраве

Защо двойките трябва да си лягат заедно и по едно и също време вечер?

Публикувана

на

Някои от нас са нощни птици, а други ранобудници.

Въпреки разликите в навиците за сън, обикновено двойките се опитват да се приспособят към рутината на половинката. Някои обаче не разбират защо това се налага.

Тук изследователите се намесват с експеримент, който доказва ползите от това да заспивате едновременно с партньора си, посочва Bright Side.

Ласките и разговорите в леглото могат да ви разтоварят от трудния ден

Всяка двойка жадува за гушкане и разговори с любимия човек. Но колко от нас, всъщност, отделят време за това? Ето защо заспиването по едно и също време ще позволи на вас и партньора ви да се гушкате ежедневно и да имате малко повече време да обсъдите деня си.

Но това не е единственото предимство на този навик. Според учените при прегръдка тялото освобождава окситоцин, който ви помага да се сближите с партньора си и да се чувствате по-доволни от живота.

Помага за разрешаване на проблеми и спорове

Понякога и най-малките разногласия могат да се превърнат в спорове и ако ни отнеме твърде много време да ги разрешим, лошото настроение ще ни преследва с дни. Но когато заспивате с партньора си, ще имате шанса да обсъдите тези различия и да ги изгладите. Това ще направи не само нощния сън, но и сутринта ви по-добра.

Подобрява синхрона в двойката 

Съвместното приготвяне за сън ще ви помогне да се синхронизирате и да се почувствате по-удобно един с друг. Това елеминира и раздразнението от факта, че единият е събудил другия, докато си е лягал.

Подобрява физическото здраве

Едновременното заспиване вечер подобрява не само връзката, но и физическото здраве. То може да понижи кръвното налягане, да помогне за засилване на имунната система и за намаляване на възпаленията.
Подобрява и психичното здраве

Физическото здраве не е единственото нещо, което ще се подобри – същото важи и за вашето психическо и емоционално здраве. Безпокойството ще намалее и ще се чувствате по-доре. В крайна сметка, ще бъде по-лесно да водите разговори с партньора си, да подобрите деня си, като ще ви накара да се чувствате по-щастливи.

art-twig.bg

Advertisement

Facebook

Календар

юли 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031