Connect with us

Лайфстайл

Секс за една нощ – лудост или емоция

Публикувана

на

Често се случва така: запознавате се, пиете по кафе (бира, чаша-две вино), тръпката надделява над разума, напускате заедно купона, за да поскитате в нощта. Разходката се проточва. И свършва … в леглото му.

На другата сутрин с недоумение гледате и не вярвате на очите си. Вслушвате се в дишането на спящия до вас мъж, за чието съществуване не сте и подозирали ден по-рано. В главата ви налитат глупави и гузни въпроси: Какво търся тук? Какво ще си помисли той? Какви, по дяволите, ги върша изобщо?

Не очаквайте сериозна връзка

Наистина някои дълготрайни връзки започват със секс за една нощ, но това е по-скоро изключение от правилото. Ако това действително е секс за една нощ, направете си услуга и не започвайте да мислите за деца и брак, щом се пъхнете между чаршафите. Просто са насладете на ситуацията такава, каквато е: чудесен секс, който продължава цяла нощ. Не прекалявайте с очакванията, за да си спестите разочарованията по-късно, съветва практикуващият в Лос Анджелис психолог Мишел Голънд.

Пропуснете „разговорите“

Ако наистина целта ви е еднократен секс, нужно ли е да го заявявате открито? Обикновено не, твърди твърди секс-терапевтът Йън Кърнър, автор на книгата „Тя е на първо място: как да доставим удоволствие на жената“. „По принцип бих ви посъветвал да не го правите – сексът е свързан с действия, а не с думи“.

Но ако имате намерение да преспите с някое бивше гадже или с приятел, вероятно е по-добре да се изясните от самото начало. В крайна сметка не искате другият да си помисли, че това е началото на една велика любовна история, когато става въпрос за чисто физически порив. В такива случаи Голънд съветва да „споделите вашите намерения с партньора си, преди да станете интимни, просто за да се уверите, че сте на една и съща вълна“. След това се захващайте смело един за друг!

Отървете се от вината

Ако след секса за една нощ се чувствате така, сякаш сте направили грешка, вземете предвид следното: няма нищо нередно в това да се забавлявате. Кърнър съветва, че „трябва да преодолеете вината. Припомнете си, че сте направили това съзнателно, заради основателни причини. Забавлявали сте се, правили сте добър секс и сте получили велик оргазъм“.

Опитайте ваканционния секс

Най-подходящото място за секс за една нощ е на ваканция, твърди Голънд. „Така сте убедени, че нямате минало и бъдеще с този човек“ обяснява тя, „и така можете да живеете за мига,“ приглася Кърнър. Според него „сексът за една нощ с друг гост или служител на хотела, в който сте отседнали по време на ваканцията, е най-често срещаният сценарий. В крайна сметка се намирате на място, в което имате достъп до хотелска стая – и задръжките ви автоматично започват да падат“.

Освен това вероятно нямате общи приятели или някаква друга връзка, която би направила ситуацията неловка. И не сте в обичайната си среда, така че всичко изглежда много по-романтично. Време е най-после да организирате заслужената ваканция… и да изпробвате възможностите си!

Сами се погрижете за оргазма си

„Въпреки че сексът за една нощ може да бъде много забавен, жените невинаги достигат до оргазъм при първия път с непознат мъж, защото той не познава тялото им добре,“ отбелязва Кърнър. Това е неприятно, но не означава, че няма да ви бъде достатъчно хубаво. Просто трябва сами да се погрижите за оргазма си. Уверете се, че сте в печеливша ситуация, или гласно заявете какво ви възбужда, за да увеличите шансовете си за достигане до оргазъм.

Бъдете отворени към нови неща

„Сексът за една нощ може да се окаже страхотен шанс да научите някои трикове, или пък да изпробвате нова поза,“ разкрива Кърнър. „Опитайте всичко ново, което някога сте искали да направите,“ съветва той. „Може пък и да научите нещо, което ще ви бъде полезно по-късно с някой, който наистина харесвате!“ Така че си вземайте бележки – никога не знаете какво може да научите в тази класна стая на удоволствията!

Мислете, преди да действате

Тъкмо сте получили главозамайващ оргазъм, а се налага да вземете изключително важно решение: да прекарате ли нощта с човека, или да се изпарите на мига? Кърнър препоръчва втория вариант: „Ако не търсите някакъв вид емоционална връзка, време е да си вървите,“ казва той. Гушкането може да създаде неловка ситуация, ако не планирате отново да правите секс със същия човек. Защо ви е да виждате някого на дневна светлина (или той да вижда вас)? Защо трябва да търпите лошия му сутрешен дъх? По-добре станете и си тръгнете, докато все още се къпете в топлината на отминалите ласки.

Не обещавайте, че ще се обадите

Ако това е еднократен секс, трябва ли дори да си правите труда да разменяте телефонни номера? Би било хубаво да имате номера му/й, ако някога отново ви се прииска неангажиращ секс, но ако наистина си размените телефоните, за нищо на света не обещавайте, че ще се обадите. Защото може и да не го направите, а никой няма нужда от излишно напрежение.

Избягвайте да добавяте забивките си във Facebook

Не давайте възможност на партньора ви за една нощ да ви обсеби. Не му предлагайте приятелство във Facebook и не го следете в Twitter, съветва Кърнър. „Ако наистина искате неангажиращ секс, не създавайте ангажименти,“ предупреждава той. Каквото и да се случва, никога не документирайте събитието със снимки или видеоклипове. „Ако направите компрометиращи снимки или видео, започвате да ставате зависими от някой, който не познавате и не се интересува от вас, чувствата ви или бъдещето ви,“ обяснява Кърнър. Преди да започнете със секса, проверете камерата на мобилния си телефон – и се уверете, че той/тя е направил същото.

Не питайте и не казвайте

След като сте се насладили на секса за една нощ, няма нужда да споделяте детайлите с хората от обкръжението ви, които са против тази идея. „Не е нужно да казвате на майка си, или на онзи склонен да ви съди приятел, който винаги съумява да каже нещо негативно,“ съветва Кърнър. Не споделяйте за преживяването си с никой, който би ви накарал да съжалявате за решението си. И без това то не ги засяга.

Advertisement

Facebook

Календар

юли 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031