Ако сте сред тези, които обожават „Сексът и градът“, сигурно си мислите, че знаете всичко за любимите си актриси. Може би смятате, че познавате, отлично жената, която дори не можем да си представим почти в никаква друга роля, Кари Брадшоу, но повярвайте ни, има още много да научите за нея. Така че, преди да се отдадете на гледането на продължението на култовия сериал „И просто така…“, ето няколко интересни факта, които може би не знаете за Паркър до този момент, която навършва 58 години днес. Очарователната американска актриса, която си проправи път към сърцата на милиони, е родена в градчето Нелсонвил, щата Охайо, с население от около 5000 души. Баща ѝ Стивън Паркър е журналист с еврейски корени от Източна Европа, а майка ѝ Барбара Кек Паркър е учителка с германски и английски произход.

Заради проблеми в брака, родителите ѝ се развеждат. Барбара се омъжва повторно и ражда още четири деца. Така Сара има трима братя и сестри плюс още четирима полубратя и сестри.

Израствайки в сплотената общност на малкия град, бъдещата звезда бързо печели популярност и получава подкрепа в мечтите си да стане актриса.

През 1976 г., едва на 11-годишна възраст, тя получава първата си роля на Бродуей в пиесата „Невинните“, което кара семейството ѝ да се премести в Ню Джърси. През 1977 г. Сара е включена в „Звукът на музиката“ (заедно с четирима от братята и сестрите си) и получава главната роля в бродуейската постановка на „Ани“. Година след това тя започва да посещава гимназията „Дуайт Мороу“, като същевременно продължава да прибавя още точки към актьорската си биография. През 82-ра получава роля в телевизионния филм „Моето тяло, моето дете“, преди да бъде избрана за една от главните роли в ситкома „Квадратни колчета“ в ролята на гимназистката Пати Грийн.

Но звездата Сара блесва с пълна сила през 1998 г. след превъплъщението ѝ в образа на манхатънската сексколумнистка Кари Брадшоу в сериала „Сексът и градът“. В началото постъпва със скептицизъм към идеята. По-конкретно думите са й:

Имах няколко притеснения, като например наистина не ми се искаше да се показвам гола“, казва Паркър при първото четене на сценария.

Сериалът „Сексът и градът“ се превръща в огромен хит и носи на Паркър няколко награди „Златен глобус“. До голяма степен сериалът отвори темите табу, показа ни една красива революция не само на модата, но и на жената. Той показа истинското приятелство и че понякога не получаваме това, което искаме. Показа ни и това, че не винаги „голямата любов“ е здрава. Говорим за Крис Нот, който изиграва ролята на Тузара, и за Сара, която играе Кари Брадшоу. Запознават се съвсем случайно – на улицата. Съдбата ги среща отново, като този път решават да си обменят контакти за вече трета, официална среща. И така тяхното се превръща в силна, но токсична любов.

 

"Сексът и градът"

„Сексът и градът“

 

 

 

След края на сериала продукцията създава през 2008 и 2010 г. два филма, които показват официалния съвместен живот на Кари и Тузара, като семейна двойка, а „Завинаги заедно, завинаги двама“, остава тяхното „мото“, изписано дори на пръстените им. Двата филма постигат почти толкова голям успех, колкото и първоначалният сериал. Уви, това не се случва с възраждането му „And just like that…“

2021 година излезе продължението на „Сексът и градът“, което показва как са се развили животите на момичетата. В „And just like that…“ обаче едната от четирите приятелки не участва, а съпругът на Кари умира. Може би това са и причините минисериалът да бъде определен като „провал“. Има и още една несполучлива продукция, която този път е само за живота на Кари Брадшоу и разказва живота й преди Ню Йорк.

 

 

 

И както на екрана, така и в живия живот имиджът на Сара на модна икона я превръща в рекламно лице на продуктите за коса на Garnier. Освен това тя подписва мегасделка за 38 млн. долара с Gap и става „Модна икона на годината“ на Съвета на модните дизайнери на Америка. Между другото има и собствена линия обувки и парфюми!

 

Линията обувки на Сара Джесика Паркър, SJP

 

Паркър е в дългогодишна връзка с актьора Матю Бродерик. Макар и двамата да са на практика колеги Бродерик се запознава с Паркър чрез братята ѝ Пипин и Тоби, които имат театралната компания Naked Angels в Ню Йорк, а Бродерик режисира там една пиеса. Така двамата се срещат и влюбват. Сватбата им е далеч от медиите, но до нас все пак стига информация, че Паркър отново е била с необичаен тоалет. Вместо традиционното бяло, на сватбата си е била в черна рокля.

Прекалено се срамувах да се омъжа в бяло, а и двамата с Матю не искахме хората да ни обръщат толкова внимание„, казва веднъж Паркър пред Мари Клеър.

Затова отклонявайки се от обичайното, тя избира черна рокля с волани на Morgane Le Fay.

И така след над 22 години брак, може да се каже, че двойката е смятана за една от най-устойчивите в Холивуд. Имат три деца, които държат винаги далече от прожекторите, затова и появата на техни снимки в пресата се възприема като истинско събитие.

 

Сара и съпругът й Матю Бродерик

Сара и съпругът й Матю Бродерик

 

 

Сара, синът й Джеймс Уилк Бродерик, близначките – Марион Лорета Елуел и Табита Ходж и съпругът й Матю

Сара, синът й Джеймс Уилк Бродерик, близначките – Марион Лорета Елуел и Табита Ходж и съпругът й Матю.Освен прочута актриса и модна икона, е и отдаден хуманитарен доброволец. Като посланик на UNICEF в САЩ Сара работи неуморно за повишаване на осведомеността и набирането на средства за мисията на организацията да подобри живота на децата по света. Пътувала е до страни като Индия, Южна Африка и Мексико и е говорила от името на UNICEF в ООН, както и на други международни форуми.

art-twig.bg