Connect with us

Астро

Пълен годишен хороскоп за 2023 година – /част 1/

Публикувана

на

Овен

03.21 – 04.20

Овен

Основни тенденции

Тази година е богата на събития както за света, така и за вас лично. Три бавни планети сменят знаците си през 2023 г., което е много необичайно. Плутон ще се премести (временно) от вашия 10-ти дом на кариера във вашия 11-ти дом. Той ще се мести между тази домове, тази и следващата година. Сатурн, вашата планета на кариерата, ще напусне Водолей, където е бил повече от две години, и ще се премести в Риби на 8 март. А Юпитер, който сега е във вашия собствен знак, ще се премести във вашия дом на парите на 17 май. Така че, на астрологичната шахматна дъска, нещата се пренареждат.

Предстоящата година е просперираща за вас. С Юпитер във вашия знак до 17 май, ще се насладите на висок стандарт на живот, вероятно и ще пътувате повече. Но най-важното е, че ще живеете по-добре от обикновенно. Преместването на Сатурн във вашия духовен 12-ти дом на 8 март показва важна промяна в кариерата. Кариерата става по-идеалистична. Ще участвате повече в благотворителни и алтруистични дейности. Трябва да почувствате, че вашата кариера – работата на живота ви – е важна за планетата. Това е време да бъдете по-дисциплинирани във вашия духовен живот и практика.

Марс, управителят на вашия хороскоп (и много важна за вас планета), ще се движи необичайно много дълго време тази година – от 1 януари до 4 май. Това показва, че лично вие ще сте извън нормалната си орбита, извън нормалните си граници. Това не е особено силна година по отношение на любовта. С всички бавни планети в източния сектор на хороскопа ви, 2023 г. е година, ориентирана към вас. Разбира се, бързите планети ще активират западния социален сектор, особено по-късно през годината – но социалният сектор няма да доминира тази година.

Преместването на Плутон във вашия 11-ти дом (от 24 март до 12 юни) е само предвкусване на предстоящите неща. Този транзит оказва влияние върху приятелствата, макар и не непременно върху романтиката. Приятелствата бяха тествани през последните две години, но скоро ще получат сериозен, дългосрочен тест – 20 до 25 години. Целият социален кръг ще се промени напълно през следващите години. Вашите основни интереси тази година ще бъдат тялото и имиджа (до 17 май), финанси и кариера (до 24 март и след 12 юни), приятелствата, груповите занимания (до 8 март и от 24 март до 12 юни) и духовността.

Здраве

Здравето трябва да е добро тази година. Бавните планети или правят хармонични аспекти, или ви оставят на мира. Разбира се, през годината бързите планети могат да причинят известен стрес и вашето здраве и енергия в тези моменти да са по-слаби от обикновено, но това са временни неща, а не тенденция за годината.

Юпитер ще бъде във вашия знак до 17 май. Въпреки че това е щастлив транзит като цяло, той носи някои предупреждения. Ще трябва да следите за своите килограми. (Това е естествена последица от добрия живот.) Жените в детеродна възраст, може да са изключително плодовити през този период и не е изключена бременност. Меркурий е бързо движеща се планета (само Луната се движи по-бързо от него), така че, има много краткосрочни тенденции за здравето, които зависят от това къде се намира Меркурий и аспектите, които получава.

Тази година Меркурий ще бъде в ретроградно движение повече от обикновено. Обикновено той е ретрограден три пъти в годината, но през 2023 г. ще бъде четири – от 1 до 17 януари, от 21 април до 14 май, от 23 август до 14 септември и от 13 декември до края на годината. Това няма да е подходящо време за медицински изследвания и процедури, тъй като резултатите може да са ненадеждни. Ако е възможно планирайте прегледите за друг период.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом на дома и семейството, не е силен тази година. Това клони към статукво. Изглежда като цяло сте доволни от настоящата семейна ситуация и няма нужда да правите промени. (Това обаче ще се промени след няколко години, но засега тук е тихо.) Един от родителите става по-духовен тази година и изглежда участва във вашия духовен живот. Вероятно кармичните връзки между вас и този човек, ще бъдат разкрити през тази или следващите години. (Понякога, вместо духовност, те прибягват до алкохол или лекарства – но това също идва от духовни подтици: желание да надскочат този свят.)

Вашата семейна планета, Луната, е най-бързо движещата се от всички планети. Докато на другите бързи планети ще им е необходима година, за да преминат през вашият хороскоп, Луната го прави всеки месец. Това води до краткосрочни тенденции за дома и семейния живот, които зависят от това къде точно е Луната и аспектите които получава. Лунните събития са краткотрайни. Осем пъти всеки месец тя стимулира повторно точките на затъмнения, причинявайки емоционални смущения или сътресения у дома. Осем пъти всеки месец, ще прави стресови аспекти към Сатурн и Уран. Това също, ще предизвиква катаклизми и силни страсти – особено по отношение на родителите.

Ако планирате ремонт на дома от 26 март до 21 май е добро време. За козметични ремонти, декорация и закупуване на предмети на изкуството, добри периоди са: от 7 май до 5 юни и от 21 юни до 23 юли. Родителите или единия от тях, вероятно ще се премести тази година – нещата изглеждат щастливи. Ако не се премести, може да има ремонти в дома, които имат същия ефект като преместване. Той или тя, може да придобие втори дом или да разшири съществуващото жилище. Ако родителят е в детеродна възраст, е възможна бременност. Ако имате братя и сестри, им предстои стабилна семейна година. Премествания са малко вероятни. Същото важи и за децата, но те вероятно обмислят преместване, което може да се случи по-късно през годината. Внуци (ако имате), едва ли ще се местят тази година. Те ще трябва да разрешат своите емоционални проблеми.

Финанси и кариера

Както споменахме по-горе, предстоящата година е просперираща за вас. Юпитер във вашия знак може да носи не само пари, но и висок стандарт на живот. Живеете „сякаш“ сте богати. Вселената се грижи за това. Но по-важното е, че Юпитер ще се премести във вашия дом на парите на 17 май и наистина ще започнете да просперирате по осезаем начин. Стойността на активите, които притежавате, ще се увеличи. Ще идват щастливи финансови възможности (може би от чужбина или чрез чужденци). Печалбите ще се увеличат.

Уран е във вашият дом на парите от много години. Този транзит донесе много експерименти във финансовия живот, както и вълнения и изненади. Печалбите може би са били или много високи или изключително ниски, имало е голяма нестабилност. Сега, когато Юпитер се движи близо до Уран (транзитът ще бъде по-точен през следващата година), приходите ще са големи – неочаквано високи. Нестабилността работи във ваша полза. Харесвате бързите пари. Обичате бързото забогатяване. Тази година има вероятност да го получите. Уран във вашият дом на парите благоприятства технологиите, онлайн света и компаниите, които се занимават с нови изобретения и иновации. Благоприятства стартиращи фирми. Ако сте инвеститор, това са компании, които трябва да имате напредвид (въпреки че винаги трябва да проверявате, преди да инвестирате).

Но дори и да не сте инвеститор, онлайн дейностите и вашите технологични умения ще са важни за финансите ви, независимо от това какво всъщност правите. Позицията на Юпитер в дома на парите благоприятства чуждестранните компании, туристическия бизнес, авиокомпаниите и колежите. Също така, тъй като Юпитер управлява вашия 9-ти дом на пътуванията и образованието, вероятно ще пътувате повече тази година. Бързо движещата се Венера е вашата финансова планета, така че има много краткосрочни тенденции във финансите, които зависят от това къде се намира и аспектите, които получава. Тя ще направи една от редките си ретрогради (веднъж на две години) през следващата година, от 23 юли до 3 септември. Това е време за избягване на големи покупки, инвестиции или други важни финансови решения. През този период е по-добре да постигнете яснота относно финансите и да премахнете съмненията.

Слънчевото затъмнение на 20 април се случва точно на куспидата (границата) на вашия 1-ви и 2-ри дом и по този начин оказва влияние и в двата дома. Така че това ще доведе до промени във вашето финансово мислене и планиране. Може би, това ще ви подготви за предстоящия просперитет. Вашият 10-ти дом на кариерата все още е силен, но не толкова, колкото в предишни години. Плутон ще влиза и излиза от този дом през следващата година. Последните двадесет и повече години напълно преобразиха кариерата и чувството ви за мисия, но този период приключва сега. Вече трябва да сте придобили идеалната кариера и живот.

На последно място, но не и по-важност е, че вашата планета на кариерата, Сатурн, променя знаците тази година. Той се премества в Риби, вашия 12-ти дом на духовността, на 8 март и ще остане там през следващите две години и половина. Така че, както споменахме по-горе, вие сте по-идеалистично настроени по отношение на своята работа. Много от вас ще искат по-духовен тип кариера. Други ще изберат светска кариера, но ще участват в доброволчески, благотворителни организации. Участието в такива неща ще носи не само лично удовлетворение, но и ще стимулира кариерата. Тези от вас, които работят на ръководни позиции, може да са по-небрежни, по-меки и по-малко взискателни в управленските си решения.

Любов и социален живот

Както споменахме по-горе, 2023 г. не е особено силна година за любов и социални дейности. Вашият 7-ми дом не е силен. Ще се засили малко по-късно през годината, но само за кратки периоди. Така че тези от вас, които са женени, няма да искат да правят промени, необвързаните няма да имат желание за обвързване. Предстоящата година е да обърнете внимание на тялото, имиджа и личните си интереси и цели, и да ги насочите в правилната посока. Фокусът ще е върху вас. Въпреки че брак е малко вероятен, за необвързани, ще има достатъчно любовни афери.

Венера, вашата планета на любовта, прекарва необичайно много време в Лъв, вашия 5-ти дом на забавленията и творчеството. Обикновено Венера прекарва приблизително един месец във всеки даден знак или дом. Тази година тя ще прекара малко повече от четири месеца в Лъв. И така, това показва, че се случва някаква любовна история. Но подобни романси едва ли ще доведат до брак. Те са повече за забавление – флирт и игри. И в това няма нищо лошо. Просто е добре да знаете. Това, че Венера е бързо движеща се планета, означава, че има много краткосрочни тенденции в любовта, които зависят от това къде се намира и аспектите, които получава.

На родителите ви, им предстои стабилна социална година, същото се отнася за братя и сестри. Необвързаните могат да намерят любовни възможности онлайн или сред приятели, групови дейности. При братята и сестрите е възможна любов от пръв поглед. Ако имате деца, техният любовен живот ще е много по-лек от миналата година: Сатурн, напускайки техния 7-ми дом, ще подобри нещата. Венера в техния знак от 5 юни до 9 октомври ги прави по-романтични, по-настроени за връзка. Внуци ако имате, любовният им живот ще остане без промяна. Ако са женени, ще останат женени. Ако са необвързани, няма да имат желание за обвързване.

Самоусъвършенстване

Духовността е важна за вас от много години. Нептун, духовната ви планета, е била във вашия 12-ти дом на духовността от много години и ще остане там още дълго. Миналата година Юпитер премина през вашия 12-ти дом, разширявайки и подчертавайки още повече духовността. Вероятно сте имали много духовни пробиви миналата година. Тази година има нещо ново – суровият Сатурн ще бъде в 12-ти дом, след 8 март. Ако през последните няколко години духовността за вас е била весела и забавна, сега няма да бъде така. Сега е време сериозно да подходите към всичко.

Време е да се съсредоточите върху същността на вашата духовна практика и да се откажете от тривиалностите, като например реални ли са житните кръгове? Кой ги направи? Истински ли са НЛО? Вярна ли е астрологията? Въпреки че това са интересни въпроси, те ви отвличат от същността на вашата практика. Сатурн във вашия 12-ти дом сигнализира за необходимост от постоянна, дисциплинирана работа. Изберете път и го следвайте. Духовната практика трябва да дава практически, осезаеми резултати – и това идва от ежедневната дисциплина. Тъй като Сатурн е вашата планета на кариерата, този транзит показва преминаване към духовен тип кариера, скрита от погледите на обществото – нещо значимо за вас.

Кариерата не може да бъде само правене на пари и големи успехи и постижения. Трябва да има някакво духовно значение. То трябва да е от полза за света като цяло. Чувствате тези желания от много години, но особено сега. Някои всъщност ще изберат някаква духовна кариера. Други могат да се насочат към благотворителни организации. Трети ще продължат своята публична кариера, но ще участват в благотворителни организации и алтруистични проекти. Сатурн във вашия 12-ти дом благоприятства традиционните мистични пътища – тези, които са издържали изпитанието на времето. Това е период в които ще сте по-консервативни в своето духовно развитие. Има и друг начин да разчетете транзита на Сатурн: духовната практика, духовното израстване е вашата действителна кариера и мисия, за тази и следващите няколко години.

Плутон започва да навлиза във вашия 11-ти дом (той ще се движи между 10-ти и 11-ти дом през следващите две години) показва, че приятелствата сега, ще получат Плутоново лечение. Старите приятелства ще си отидат. Някои приятели ще имат преживявания, близки до смъртта, и през следващите няколко десетилетия някои може да умрат физически. Вашият социален кръг се трансформира. Ражда се социалния живот на вашите мечти – идеални приятелства. Това няма да стане за една нощ, а през годините като процес. В краткосрочна перспектива това може да е трудно (раждането на новото никога не е лесно), но резултатът ще е за добро.

Телец

04.21 – 05.21

Телец

Основни тенденции

Минали сте през няколко години на силен успех в кариерата и въпреки, че в работата всичко ще се развива добре, няма да сте много фокусираи в тази област. Може би, няма да работите толкова усърдно както в миналото, тъй като сега предишните ви усилия дават своя плод. Сатурн напуска вашия 10-ти дом на кариерата на 8 март, докато Плутон прави кратко посещение във вашия 10-ти дом от 24 март до 12 юни. Личните предпочитания и социалните връзки стават важни по отношение на кариерата. Преместването на Плутон, вашата любовна планета, във вашия 10-ти дом също е добро за любовния живот. Плутон ще бъде на или близо до върха на вашата диаграма за много години. Това показва внимание върху любовната сфера и този фокус води до успех.

Тъй като Юпитер се движи през вашия 12-ти дом на духовността до 17 май, вие сте в много силен духовен период. Ще се случат важни пробиви. Определено ще разберете, че прекрасни духовни същества се грижат за вас и ви напътстват. На 17 май Юпитер влиза във вашия собствен знак и остава там през останалата част от годината. Това е много щастлив транзит. Носи добър живот – лични и физически удоволствия. Много от вас ще пътуват повече. Ще живеете на по-висок стандарт от обикновено (Вселената има своите начини да ви подсигури това). Вероятно ще сте много по-сексапилни и привлекателни.

Уран, вашата планета на кариерата, е във вашия знак от много години. Това донесе успех в работата, но и много лични и внезапни промени. Нарушаването на рутината, не ви е любимият тип събитие. И все пак това е един вид духовно послание – от много години – то е да се научите да прегръщате промяната и да я направите свой приятел. Всички, родени под знака /асцендента/ на Телец, усещат това, но тези от вас, които са родени във втората половина на Телец – от 6 до 21 май – ще го усетят най-силно.

Преместването на Сатурн във вашия 11-ти дом на приятелите в началото на март показва отсяване на вашите приятелства. Вие искате качество, а не количество. Вероятно ще общувате по-малко, но с по-високо качество. Вашите най-важни интереси тази година са религията, философията, висшето образование и пътуванията в чужбина (от 1 януари до 24 март и от 12 юни до края на годината), кариера, приятели, групови дейности, онлайн света и духовността (от 1 януари до 17 май), тялото, имиджа и външния вид (след 17 май).

Здраве

Сега, когато на 8 март Сатурн се отдалечава от стресиращият аспект, здравето ви ще бъде много по-добро. Плутон ще направи напрегнат аспект от 24 март до 12 юни, но само тези от вас, родени около 20-22 април или в началото на асцендента вероятно ще го усетят. За повечето от вас, здравето ще е добро тази година. Разбира се, ще има периоди, когато здравето и енергията ви ще са по-слаби от обикновено, но това са краткосрочни моменти, а не тенденции за годината. Когато тези краткотрайни периоди отминат, вашето нормално добро здраве и енергия ще се възвърнат.

Венера е вашата планета на здравето (както и управител на вашия хороскоп), така че има компонент на суетност в доброто здраве. Здравословното ви състояние моментално рефлектира върху външния ви вид. Така че, доброто здравословно състояние ще направи повече за вашия външен вид, отколкото множеството лосиони и отвари. Тази тенденция може да се използва и в лечението. Ако се чувствате зле, купете си ново облекло или аксесоар или си направете прическа – правете неща, които подобряват външния ви вид. Ще се почувствате по-добре.

Тъй като Юпитер преминава през вашия собствен знак, жените в детеродна възраст ще бъдат по-плодовити тази година. Освен това, тъй като Юпитер управлява вашия 8-ми дом, този транзит сигнализира, че някои от вас ще се насочат към козметична хирургия. Юпитер разширява всичко и приминавайки през вашия знак може да даде тенденция за наддаване на килограми. Но тъй като той е и управител на вашия 8-ми дом, дава стимул за отслабване. Така че, вероятно след напълняване, веднага ще започвате диети и така ще бъде през целият период.

Венера е бързо движеща се планета, която преминвава през хороскопа ви за една година. Така че има много краткосрочни здравни тенденции, които зависят от това къде се намира тя и аспектите, които получава. Венера ще прекара повече от четири месеца в Лъв, вашият 4-ти дом, тази година, което означава, че сърцето, диетата и емоционалната хармония стават важни области по отношение на здравето, от 5 юни до 9 октомври.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом на дома и семейството, не е силен тази година. Така че, тук не се очакват големи събития. Показва основно удовлетворение от нещата такива, каквито са, без необходимост от сериозни промени. Тъй като Слънцето е вашата семейна планета, двете слънчеви затъмнения тази година – едното на 20 април, а другото на 14 октомври – показват краткосрочни смущения у дома. Възможно е да правите ремонт или да има лични драми – в живота на членовете на семейството. Но тази година няма вероятност за преместване.

Плутон ще се премести във вашия 10-ти дом за кратко тази година, от 24 март до 12 юни. Това показва някаква драма, случваща се в живота на родителите – ​​може би операция или преживяване, свързано със смъртта. Както бе споменато по-горе, Венера ще прекара необичайно много време (всъщност четири пъти по-дълго) във вашия 4-ти дом тази година, от 5 юни до 9 октомври. Това сигнализира за по-голяма лична ангажираност към семейството и дома. Може би ще прекарвате повече време у дома. Вероятно ще разкрасявате или ремонтирате дома. Този транзит също показва някой, който работи от вкъщи и прави жилището си по-здравословно място.

Често хората купуват здравословни или тренировъчни уреди за дома. Понякога почистват дома от плесен, паяжини или мухъл, така той става по-здравословен. Този период ще бъде изключително добър и за вашето лично емоционално излекуване. Тези от вас, които преминават през някаква терапия, ще постигнат много добър напредък, затова се фокусирайте върху това. Ако планирате основен ремонт от 21 май до 11 юли е добър период, ако правите само козметично обновление е добре да го планирате от 5 юни до 9 октомври. Това също е подходящо време за закупуване на предмети на изкуството за дома.

Вашите родители вероятно ще се преместят или ще ремонтират жилището си тази година. Но може също, да купят или наследят имот. Изглеждат щастливи. Братята и сестрите не ги очакват промени в дома и семейството. Децата обаче, може да са изправени пред известни изпитания. Ако са женени, бракът е подложен на тест. Преместване може да се случи по-късно през годината – след 17 май. Внуци ако имате, има вероятност да се преместят и изглеждат щастливи. (Но това може да се е случило и миналата година.)

Финанси и кариера

Предстоящата и следващата година, изглеждат много проспериращи за вас. Юпитер влиза във вашия собствен знак на 17 май и остава там през останалата част от годината, носейки добър живот и лично удоволетворение. Човек живее на по-висок стандарт от обикновено. Това е независимо дали имате пари или не. Вселената ще ви осигури всичко. Юпитер е финансовата планета на вашият съпруг, партньор или този който играе тази роля в живота ви. Така че, той или тя просперират и изглеждат много щедри към вас. Ако имате добри бизнес идеи, това е чудесен период за привличане на външни инвеститори към вашите проекти. Също е добър период за изплащане на дългове или получаване на финансиране – в зависимост от вашите нужди. Ще имате достъп до външен капитал.

Меркурий е вашата финансова планета. Освен Луната, той е най-бързо движещата се от всички планети, преминавайки през целия ви хороскоп за една година. Така че има много краткосрочни тенденции във финансите, които зависят от това къде е Меркурий и видовете аспекти, които получава. Сатурн беше във вашия 10-ти дом на кариерата, през цялата предишна година. И така, имали сте успех, но той е идвал с упорита работа, според вашите заслуги. Може би шефовете са били по-взискателни от обикновено (може би са мислили, че го правят за ваше добро). Но това приключва през следващата година. Вашата упорита работа през последните две години започва да се отплаща.

Предстоящата година изглежда успешна за кариерата – а следващата, ще носи още повече успехи. Уран, вашата планета на кариерата, е във вашия знак от много години, което означава, че сте имали имиджа на успял човек. Хората ви виждат по този начин – вие влизате в тази роля. Сега към Уран във вашия знак се присъединява Юпитер, което ще разшири и увеличи вашия успех. Юпитер и вашата планета на кариерата се движат заедно във вашия знак. Аспектът не е точен тази година, но усещате влиянието. Възможно е да ви повишат.

Вашият статус, както професионален, така и социален, стига ново ниво. Ще имате подкрепата на шефове, родители и авторитетни фигури. Възможностите за кариера сами идват при вас, без да правите нищо. Краткото навлизане на Плутон във вашия 10-ти дом тази година сигнализира, че е полезно да насърчавате кариерата си по социални начини: като посещавате подходящи партита и събирания или вие ги организирате. Също така вашата привлекателност ще е толкова важна, колкото и реалните ви професионални умения.

Любов и социален живот

Важни промени започват да се случват в любовния ви живот. Тази година усещате само началото на това, но през следващите години ще го изпитате много по-силно. Вашата планета на любовта, Плутон, сменя знаците. Тази година това е кратък флирт, но следващата година престоя му ще бъде по-дълъг, а през 2025 г. е вероятна пълна промяна, тъй като Плутон се установява във Водолей. През последните около две десетилетия Плутон беше в знака Козирог. Така че, може би сте били по-консервативни и предпазливи в любовта. Отнемало ви е повече време, да се влюбите. Трябвало е постоянно да тествате чувствата си, за да видите дали са истински. Предпазливостта в любовта е хубаво нещо. Но в някои случаи това е било просто страх – което не е добре.

Вашата любовна планета във Водолей показва по-експериментално отношение към любовта. Готови сте да опитате нови неща, да изследвате нови хора и нови видове взаимоотношения. Започвате да изхвърляте всички книги с правила и да учите на практика какво работи за вас. Този преход не се случва за една нощ, това е по-скоро процес, който се развива с времето. Краткият престой на Плутон във вашия 10-ти дом тази година показва, че любовта е на преден план във вашият живот и има тенденция към успех. Любовта е по-свободна, с по-малко ограничия от предишни години.

Плутон във Водолей също показва, че сте привлечени към властта и престижа, но на романтично ниво. Вие сте привлечени от хора, които могат да ви помогнат в кариерата и които може би допринасят за вашият напредък. През следващите години повече от общуването ви, ще бъде свързано с кариерата. Междувременно романтични увлечения могат да се случат по време на обучение или на религиозни церемонии(сватби, кръщенета и др). Философската съвместимост също ще е много важна. Общите цели в работата и светските стремежи, ще стават все по-важни. Тук трябва да има хармония. От 24 март до 10 юни се фокусирайте върху кариерата, а любовните възможности сами ще доидат при вас.

Самоусъвършенстване

Предстоящата година е много духовна. Като начало Юпитер ще бъде във вашия 12-ти дом на духовността до 17 май. Освен това на 19 юли северният Лунен възел ще навлезе във вашия 12-ти дом, което показва голям фокус в тази област. Тези от вас, които все още не са започнали своето духовно развитие трябва да го започнат. Тези, които вече са навлезли в тази област, ще постигнат много добър напредък. Очаквайте ускорено духовно израстване. Ще изпитате всички феномени на духовното развитие. Вероятни са синхронни преживявания – значими съвпадения. Вашите латентни психични способности ще се увеличат. Ще станете по-идеалистични и щедри. Възможно е да участвате в благотворителни събития и алтруистични проекти.

Вашите сънища ще станат по-активни и разкриващи. Невидимият свят ще започне да се разкрива пред вас – ще ви даде да разберете, че е наоколо и достъпен за вас. Имате ресурси, за които дори не подозирате, че притежавате. Юпитер, преминаващ през 12-ти дом, благоприятства мистичните пътища на вашата родна религия. Всяка религия има своята мистична страна, но малцина ги изследват. Под всички правила и закони, какво трябва да правите и какво не, се крие мистичното откровение. С Юпитер в 12-ти дом, духовността не означава отхвърляне на религията, а навлизане по-дълбоко в нея.

Юпитер е управител на вашия 8-ми дом на обновлението, прераждането. И така, ще научите повече за смъртта и неиното истинско значение. Ще проучите духовната гледна точка на това. Транзитът на Юпитер обаче показва и други неща. Духовният напредък се постига чрез елиминиране на пречките пред него – чрез пречистване на ума и емоциите от моделите, които пречат на връзката с Божествената сила. Става дума за прочистване на съмненията, страховете, вярванията, които възпрепятстват духовното ви израстване. Казано е, че когато човек елиминира страха, безпокойството, омразата и гнева, само Божественото остава в съзнанието.

Марс е вашата духовна планета. Той се движи сравнително бързо и тази година ще премине през седем знака и домове от вашият хороскоп. По този начин има много краткосрочни тенденции в духовния живот, които зависят от това къде се намира Марс и аспектите, които получава. С Марс като ваша духовна планета, вие обичате да действате според духовните си идеали и знания. Но не желаете това да е само абстрактно. Склонни сте към фанатизъм – и в някои случаи към войнственост. Да сте малко фанатични е добре, тъй като трябва да приложите вярванията си на практика. Войнствеността обаче често идва от желанието да форсирате събитията, а това води до провал.

Близнаци

05.22 – 06.21

Близнаци

Тази година астрологичната шахматна дъска се пренарежда. Много от вас вече усещат предстоящите промени. Три големи планети – бавни планети – ще сменят знаците си тази година, което е много необичайно. Това означава много промени в света като цяло и лично за вас. Флиртът на Плутон със знака Водолей тази година – първата му промяна за повече от двадесет години – основно е щастлив за вас. Това ще донесе подобрение на здравето и повече енергия и бавно, но сигурно, с течение на годините, напълно ще трансформира вашите религиозни и теологични вярвания. Вашият светоглед е на път да се трансформира. По такъв начин, живота ви ще протича по нов-начин.

Сатурн се премества във вашия 10-ти дом на кариерата на 8 март. Това поставя стрес върху вашето здраве и енергия, но, което е по-важно, оказва влияние върху кариерата. Сега успехът трябва да бъде заслужен. Имахте две години на разширяване на кариерата. Професионално сте се издигнали. Сега трябва да заслужите своя успех. Юпитер, вашата планета на любовта, ще бъде във вашия 11 дом на приятелство до 17 май. Така че предстоящата година е както социална, така и романтична. Линиите между приятелството и романтиката се размиват. Едното се прелива в другото. Вашите познания по астрология, астрономия и технологии ще нараснат. Нови (и важни) приятелства ще се зародят.

На 17 май Юпитер ще влезе във вашия духовен 12-ти дом, поставяйки фокуса за следващата година върху духовното. Това е година за духовно израстване. Вашите най-важни интереси тази година са окултните изследвания, личното преоткриване и секса (от 1 януари до 24 март и след 12 юни),религия, теология, висше образование и задгранични пътувания (от 24 март до 12 юни), кариера, приятели и групови дейности (от 1 януари до 17 май) и духовност (след 17 май).

Здраве

Здравето трябва да бъде добро тази година, макар и с някои уговорки. Преминаването на Сатурн на 8 март от Водолей в Риби, ще бъде стресиращо за вас и този стрес, ще продължи през следващите две години и половина. Вероятно вашата нормална енергия, ще е по-слаба от обикновено. Но това не е нещо сериозно, тъй като другите бавни планети или правят хубави аспекти, или не създават проблеми. Така че, не трябва да се тревожете, ако не може да бягате или карате колело обичайното време. Нито пък трябва да се насилвате.

Другата промяна, която идва, е преместването на Плутон от Козирог във Водолей от 24 март до 12 юни. Това е началото на голяма промяна за Плутон. Той ще се движи между Козирог и Водолей и през следващата година и най-накрая ще влезе във Водолей дългосрочно през 2025 г. Там той ще остане двадесет години (може би и повече). Тъй като Плутон е вашата планета отговаряща за здравето, това преместване ще има големи последици за вашето здраве и методите на лечение, които работят за вас. Започват промени във вашият здравословен режим, което е добре.

Преместването на Плутон във Водолей ще ви направи по-експериментални по отношение на здравословните въпроси. През последните двадесет и няколко години сте били много консервативни по отношение на здравето си. Вероятно сте следвали общоприетите правила и сте се ориентирали към конвенционалната медицина. (Нещата ще бъдат такива и през следващите две години.) Но сега започват да ви привличат нови терапии и сте по-отворени към алтернативната медицина. Дори и да продължите да се лекувате с традиционни методи, ще сте заинтригувани от новите авангардни технологии в мдицината. По-важното е, че сте на прага да направите това, което всеки трябва да направи: да се научите лично как функционира вашият организъм. Книгите с правилата се изхвърлят и се учите чрез проба и грешка, кое добро и не за вас.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом на дома и семейството не е силен тази година. 10-ти дом на кариерата е много по-забележим. Така нещата в дома и домашния живот повече или по-малко, ще останат същите каквито досега. Изглеждате основно доволни от тази област и няма нужда да правите големи промени. Домът, семейството и вашето емоционално здраве – винаги са важни за вас. Управителят на вашия хороскоп, Меркурий, също е вашата планета на семейството, така че това е област, близка до сърцето ви. Но тази година дома, сякаш ще е по-малко важен от обикновено. Вероятно ще отделите повече време на кариерата. (И така трябва.)

Родителите изглеждат по-малко строги, по-меки и духовни тази година. Един от тях може да има операция или преживявания, свързани със смъртта. Въпреки това двамата изглежда подкрепят вашата кариера – може би дори активно участват в нея. Възможни са много краткосрочни тенденции в семейството. Меркурий е бързо движеща се планета и ще премине през всички знаци и домове на вашият хороскоп през следващата година. Така че, много неща зависят от това къде се намира Меркурий в даден момент и аспектите, които получава.

Марс ще бъде във вашия 4-ти дом от 11 юли до 28 август. Това може да донесе високи страсти в семейния кръг – може би конфликти. Направете всичко възможно да сведете до минимум тези неща. Същевремено е добър период за предприемане на основен ремонт у дома. От 9 октомври до 8 ноември ще бъде подходящо време за предекориране, разкрасяване или закупуване на предмети за украса на дома. Братята и сестрите, ще бъдат подложени на изпитание през следващите години. В любовта обаче изглеждат много щастливи – особено след 17 май. Вероятно обмислят промяна, но по-скоро това ще се случи в следващите години, отколкото сега.

Родителите има вероятност да се преместят след 17 май, но това може да се случи и следващата година. Децата също може да обмислят преместване, но това изглежда сложно и с много забавяния. Ако са женени, бракът ще е подложен на изпитание. Ако са необвързани и на подходяща възраст, брак през тази година не е препоръчителен. Техният социален живот вероятно ще бъде по-активен и щастлив. Внуци ако имате, напоследък може да са се местили много. Ново преместване може да се случи след 17 май и изглежда благополучно.

Финанси и кариера

Въпреки че това е силна година за кариерата, финансите изглеждат по-малко важни. Вашият дом на парите не е силен. Но това може да се разглежда като нещо добро. По принцип сте доволни от доходите си и няма нужда да правите промени или да влагате излишно внимание тук. Въпреки това, ако възникнат проблеми, тази липса на фокус може да бъде първопричината. Така че, ще трябва да започнете да обръщате повече внимание. Ще има моменти, когато ще имате по-високи доходи или по-ниски, това се случва заради транзитите на бързите планети. Когато аспектите са положителни, печалбите се увеличават и идват с по-голяма лекота. Когато са негативни, има повече предизвикателства. Освен това вашата финансова планета е Луната, най-бързо движещата се от всички планети. Тя преминава през целия ви хороскоп за един месец, за разлика от другите бързо движещи се планети (като Слънцето, Меркурий и Венера), на които им трябва една година, за да преминат през вашият хороскоп.

И така, има много краткосрочни финансови тенденции, които зависят от това къде е Луната и аспектите, които получава. Като цяло може да се каже, че времето на Новолуние и Пълнолуние винаги са силни финансови дни. Периодът от новолуние до пълнолуние, когато Луната нараства, ще бъде по-добър финансово, отколкото когато намалява(от пълнолуние до новолуние). Ще имате повече ентусиазъм и енергия за правене на пари, когато Луната нараства. В тези периоди е е добре да харчите за неща, които увеличат вашите доходи. Също е добър момент за закупуване на жилище или инвестиции. Когато Луната намалява, е по-добре да изплащате дългове или да продавате неща – от които искате да се отървете. Продажбата на имот или получаването на печалба от инвестиция е по-добре да се прави при намаляваща Луна. От 21 юни до 23 юли, ви очаква отличен финансов период. Ще сте много фокусирани върху парите, а това е 90 процента гаранция за успех.

Но главната тема тази година ще бъде кариерата. Сатурн ще се премести във вашия 10-ти дом на кариерата на 8 март и ще остане там през следващите две години и половина, присъединявайки се към Нептун в същият дом. Нептун е във вашия дом на кариерата вече много години. Сатурн и Нептун са противоположни видове енергия. Сатурн е земен и практичен. Нептун е от другия свят. Сатурн обича реда, правилната форма, доброто управление. Нептун харесва свободния интуитивен подход. И така, по въпросите на кариерата ще сте по-раздвоени. От една страна идеалистична страна на Нептун, от друга земната, светска страна на Сатурн. И по някакъв начин трябва да хармонизирете тези енергии. Това е основното ви предизвикателство в кариерата за следващите няколко години. Да изберете пълния идеализъм и да игнорирате света или да приемете по-светската перспектива? Вероятно ще вземете по малко и от двете.

Вашите идеалистични начинания – независимо дали това е благотворителност или духовно развитие – ще се нуждаят от повече ред и организация. Вашите светски дейности ще трябва да бъдат подправени с малко идеализъм. Може би ще се включите в благотворителни организации или алтруистични проекти, докато преследвате светската си кариера. Сатурн в 10-ти дом сигнализира за необходимостта да спечелите успех чрез упорит труд. През изминалата година сте уловили много щастливи възможности в кариерата. Сега трябва да демонстрирате своята стойност. И така, ще имате много работа тази година и ако положите усилия, ви очаква дълготраен успех. Често за това спомагат взискателни шефове, които ви тласкат да преминете границите си. Съвета е, да им дадете дори повече, отколкото искат.

Любов и социален живот

Любовният живот е много интересен тази година. Вашата планета на любовта, Юпитер, ще прекарва приблизително пет месеца в един знак (Овен) и седем месеца (приблизително) в друг – Телец. Това показва промени в нагласите и потребностите в любовта. Те не са фиксирани или статични. До 17 май Юпитер е в Овен, вашият 11 -ти дом. С планетата на любовта в Овен, проявявате агресивност в любовта. Демострирате чувствата си незабавно. Привлечени сте от „любов от пръв поглед“ и имате склонност бързо да влизате в романтични връзки – може би дори твърде бързо. Безстрашни сте в любовта (което е целият смисъл на този транзит). Бързината при създаването на отношения, може да доведе до грешки и в краен резултат до болка. Но този транзит ви дава сила дори ако паднете, веднага да се изправите и да се върнете обратно в битката.

Юпитер в 11-ти дом е много положителен за любовта. Това показва, че най-съкровените романтични надежди и желания се сбъдват. Любовта като цяло изглежда щастлива през този период. На 17 май Юпитер се премества във вашия 12-ти дом – знака на Телец – и любовта има нужда от промяна. Сега ставате по-консервативни в любовта. По-бавно влизате във връзки (може би поради уроците, научени през предходните пет месеца!). Духовният компонент става важен. Имате нужда от партньор, с когото има духовна съвместимост. Не е нужно да се съгласявате по всяка точка, но поне да подкрепяте духовният опит и пътя на другия. Откривате, че сте привлечени от духовен тип хора – екстрасенси, занимаващи е с таро, астрология, танцьори, поети и др.

Ако преди любовните възможности са идвали от онлайн света, чрез приятели или чрез участие в групи, сега те идват на по-духовен тип места- йога студио, духовни лекции или семинари, молитвени срещи, четене на поезия или благотворителни събития. Тази година Юпитер ще се движи близо до Уран. Аспектът няма да е точен, но ще усетите влиянието. (Аспектът става точен през следващата година.) Това добавя много вълнение в любовния живот. Романтиката може да се случи по всяко време и на всяко място. Никога не знаеш кога ще се влюбиш. Но и любовта става по-нестабилна. Под въпрос е трайността на тези взаимоотношения. Нестабилността е цената, която плащаме за емоциите. Тази година брак не е препоръчителен. (Но следващата година това със сигурност може да се случи.) Насладете се на любовта такава, каквато е, но се въздържайте от брак.

Самоусъвършенстване

Духовността е важна за вас от много години. Уран е във вашия 12-ти духовен дом от дълго време. Така че сте експериментирали в тази област. Били сте (образно казано) като древен скитник, търсещ мъдрост по света, посещавайки ту един светец, ту друг. Вечният търсач. Преминавате от едно учение към друго, от една книга към друга, от един учител към друг. Може би не сте се скитали буквално по света, но умствено сте го правили. Това е важен етап от духовния процес, но не продължава вечно. Тази година вероятно ще откриете преподаването и практиката, които ви подхождат. Има две интересни развития във вашия духовен живот тази година и двете се подсилват взаимно. Уран е управител на вашия 9-ти дом на религията, а Юпитер, общият управител на религията, се премества във вашия 12-ти дом на 17 май и остава там през останалата част от годината.

Транзитът на тези планети сочи към необходимостта по-дълбоко да изследвате мистичната страна на вашата родна религия. Не става въпрос за изследване на извънземни, въпреки че вероятно сте правили това. Става дума за изучаване на същността на вашата собствена религия. Игнорирали сте го, защото не сте се задълбочили достатъчно. Под всички правила и закони – външните форми – се крие ядрото на истината. Това е, което трябва да намерите. Тук има още. Юпитер е вашата планета на любовта. Неговата позиция в 12-ти дом показва, че пътят на любовта ви доближава до Божественото. Чувствате се най-свързани, когато сте влюбени. Ще изпитате това през следващата година. Но има и още нещо. Ще откриете, че Божественото е много заинтересовано от любовния ви живот.

Насоките за вашият любовен живот – независимо дали сте обвързани или не – ще дойдат. Може да стане чрез сънища, видения, екстрасенси, медиуми, астролози или духовни канали. Имате своето предназначение и Бог иска да го следвате. Имате аспекти, при които човек предава любовния си живот в ръцете на Бог. Човек „отхвърля тежеста“ от собствените си плещи и остава на Бог да подреди нещата. Това доста бързо ще изглади любовните проблеми – при условие че го направите искрено и от сърце, а не само на думи. В много случаи (не всички) Божественото ви води към Върховната любов. Любовта между хората винаги е оградена с ограничения. Някои хора могат да обичат повече от други. Но дори и така, няма перфектна любов. Само една сила може да те обича съвършено – Божествената. Когато направите връзката, всички нужди в любовта ще бъдат задоволени – независимо дали сте във връзка или не, това не е актуално. Винаги се чувствате така, сякаш сте на меден месец.

Рак

06.22 – 07.23

Рак

Основни тенденции

Вече много години (всъщност повече от двадесет) любовният и социалния ви живот е бил много бурен, активен. Вероятно е имало разводи, раздели и приключване на приятелства. Били сте в процес на създаване на идеалната любов и мечтания социален живот. Това не е било приятно, но резултатът ще бъде добър. И вече сте почти готови. Двете планети, участващи във вашия любовен и социален живот, сменят знаците си тази година. Плутон ще се премести за кратко във Водолей от 24 март до 12 юни. В тази година той основно ще се движи между вашия 7-ми и 8-ми дом (и това ще продължи и следващата година). По-важното е, че вашата настояща любовна планета, Сатурн, променя знаците на 8 март. Той се премества във вашия 9-ти дом и ще остане там през следващите две години и половина. Това също подобрява личния живот (и цялостното ви здраве).

Юпитер прекарва почти половин година – до 17 май – във вашия 10-ти дом на кариерата. Това показва, че както и миналата година, имате успех в кариерата. Уран е във вашия 11-ти дом от много години и ще бъде там още няколко. Следователно вашият приятелски кръг претърпява голяма промяна. Някои приятелства се разпадат. Част от това не се дължи на вас, а на драми в личния живот на вашите бивши приятели. Тази тенденция продължава и през следващата година. Но тази година Юпитер ще премине през този дом – от 17 май. Така че, се очакват нови дружески отношения, които ще компенсират някои от изгубените и това ще са наистина значими приятелства.

Предстоящата година също трябва да бъде просперираща. Венера, вашата семейна планета, ще прекара много време във вашия 2-ри дом на парите – над четири месеца. Следователно приходите трябва да са по-големи от обикновено. Основните ви интереси през следващата година са любовта и романтиката (от 1 януари до 24 март и след 12 юни), секс, лична трансформация, преоткриване и окултни изследвания (от 1 януари до 8 март и от 24 март до 12 юни), религия, теология, висше образование, пътувания в чужбина, кариера (до 17 май) и приятели, групови дейности, астрология, астрономия и наука.

Здраве

Здравето трябва да е добро тази година. Само две бавни планети са в стресиращ аспект – и то не през цялото времето. Когато Юпитер напусне Овен на 17 май, вашето здраве и енергия ще се подобрят още повече. Въпреки че здравето ви като цяло ще е добро, ще има периоди, в които няма да ви е е толкова лесно както обикновено – може би дори ще е напрегнато. Това обаче не е тенденция за годината. Тези периоди ще са причинени от краткосрочни, напрегнати аспекти на бавните планети. Когато преминат, вашето нормално добро здраве и енергия ще се възвръщат.

Надбъбречните жлези ще са важни за вас през първата половина на годината, до 17 май. Важното при надбъбречните жлези е да избягвате гнева и страха, двете емоции, които ги стресират. Медитацията ще бъде от голяма помощ тук. Шията и гърлото стават важни след 17 май, тъй като вашата планета на здравето преминава в Телец. Редовният масаж на врата, ще бъде много полезен. Има тенденция там да се натрупва напрежение и то трябва да бъде освободено.

Освен това, доброто емоционално здраве винаги е важно за вас. Избягвайте негативните състояния на ума и отрицателните емоции. Пазете се от депресията като от чума. Медитацията в много отношения, може да бъде изключително полезна. Естествено е да реагираме по негативен начин, когато се случи нещо лошо. Но това не е проблемът. Ваш личен избор е дали искате да останете в това негативно състояние или бързо да излезете от него. Последното е най-добрият избор от здравна гледна точка.

Дом и семейство

Домът и семейството винаги са важни за вас. Дълбоко в себе си чувствате, че това е смисълът на вашият живот – семейството. Но от няколко години вашият 4-ти дом не е силен. Тази година също не е забележим. Така че нормалния ви фокус върху семейството е по-малко интензивен от обикновено. В допълнение, тъй като домът на кариерата е много важен тази година (до 17 май), вашето внимание е насочено повече върху кариерата, отколкото върху семейството. Чувствате, че може да служите по-добре на семейството, когато сте успешни в светски план. Този празен 4-ти дом – само бързи планети ще минават през него тази година, и то само за кратко – може да се разчете като нещо добро. Семейната ситуация е малко или много под контрол. По принцип сте доволни от нещата и няма нужда да обръщате специално внимание тук. Следователно тази година няма вероятност за преместване.

На 14 октомври, ще има слънчево затъмнение във вашия 4-ти дом. Това временно ще разклати нещата. Ако планирате основен ремонт или работа около дома, от 28 август до 12 октомври, ще бъде подходящо време. Ако правите само козметично обновяване, от 8 ноември до 4 декември е подходящ период. Това време също е добро за закупуване на предмети на изкуството или други неща за декорация на дома. Вашата семейна планета, Венера, е бързо движеща се планета. Във всяка дадена година тя преминава през целия ви хороскоп. По този начин има много краткосрочни тенденции в дома и семейния живот, които зависят от това къде е Венера и аспектите, които получава.

Родителите просперират през тази година и живеят добър живот, но преместване е малко вероятно. Може би, те ще пътуват повече тази година. Единият от вашите родители може би обмисля преместване, но това вероятно няма да се случи тази година. Взаимоотношенията между братята и сестрите са подложени на изпитание. Възможно е и те да обмислят преместване, но едва ли ще се случи (няма нищо против това обаче). Ако имате деца, те ще са по-склонни да се преместят през следващата година, отколкото тази. И това може да се случи внезапно. Същото важи и за внуците-преместването е по-вероятно следващата година, отколкото тази.

Финанси и кариера

Въпреки че финансите са добри тази година, 2023 е по-скоро година за напредък в кариерата, отколкото за правене на пари. Венера, както споменахме по горе, ще прекара необичайно много време във вашият дом на парите – от 5 юни до 9 октомври. Това е четири пъти повече от времето на нейния обичаен транзит в знак, така че е значимо. Указва на финансова подкрепа от страна на приятели, семейството и семейните връзки. Те могат да носят реална материална помощ или да ви предоставят финансови възможности. Това също така показва, че харчите повече за дома и семейството през този период. Може също така да печелите пари от дома, от жилищни имоти, онлайн дейности, хранителен и ресторантьорски бизнес, хотели, мотели и индустрии, които обслужват собствениците на жилища.

Слънцето е вашата финансова планета и е бързо движеща се планета, която преминва през вашия хороскоп за една година. И така, има много краткосрочни финансови тенденции, които зависят от това къде е Слънцето и аспектите, които то получава. Два пъти годишно (обикновено) има слънчеви затъмнения. Тази година това се случва на 20 април и на 14 октомври. Въпреки че тези неща обикновено не са приятни, във вашия случай те са добри: два пъти в годината получавате шанс да направите корекции във финансовото си мислене и планиране. Събитията по време на затъмненията, ще покажат какви промени са необходими.

Кариерата ще е основновната тема тази година. Юпитер влезе във вашия 10-ти дом на кариерата миналата година на 11 май и остана там до 28 октомври, приблизително пет месеца. След това той се премести обратно в Риби до 21 декември. Значимо професионално развитие се е случило миналата година – то продължава и през тази година. Възможно е повишение и издигане в кариерата. Професионалният и социалният ви статус нарастват. В много случаи са вероятни отличия и награди, признание за вашия труд и способности. Кариерните хоризонти се разширяват. Виждате перспективи и възможности, които досега са били скрити.

Тъй като Северният Лунен възел се премества във вашия 10-ти дом на 18 юли, има много удовлетворение в кариерата. Носи щастие. Вашата кариерна планета Марс е извън нормалната си орбита тази година до 4 май (почти целият транзит на Юпитер през 2023 г. преминава през вашия 10-ти дом). Това сигнализира, че по отношение на кариерата сте извън нормалните си граници. Всъщност това допринася за вашия успех. Готови сте да мислите извън кутията, да се впуснете в неизвестното, да поемете някои рискове.

Любов и социален живот

Както вече споменахме по горе, любовният живот започва да се подобрява. Става по-спокоен. Повече или по-малко, сте създали любовния и социален живот на вашите мечти – вашият личен идеал. Разбира се това не е било лесно (рядко се случва). Основното заглавие тук е преминаването на вашата любовна планета Сатурн в Риби на 8 март. Това променя любовните нагласи и нужди. През последните две години сексуалният магнетизъм е бил най-важното нещо (особено за несемейните), но това се променя след 8 март. Сега разбирате, че освен сексът, има нещо по-вжно за отношенията и любовта. Вашата любовна планета в Риби ви прави по идеалистични по отношение на любовта. Вие търсите истинската любов – идеала.

Духовната и философска съвместимост стават важни за евентуалното партньорство след 8-ми март. Сатурн във вашия 9-ти дом показва някой, който може да се влюби в своя учител, свещеник, равин, имам или професор. Вие сте привлечени от хора, от които може да се учите – тип ментори. Така че любовта и социалните възможности могат да се случат на религиозни или университетски събития. Сексът може да бъде страхотен, но ако няма философска съвместимост, връзката няма да продължи дълго. Философската съвместимост не означава, че трябва да сте съгласни по всяка точка, а че имате еднакъв възглед за живота и едни и същи ценности. Планетата на любовта в Риби внася духовен елемент в любовта. Вие сте привлечени от духовен тип хора – гурута, екстрасенси, таролози, духовнци, актьори, музиканти, поети.

Ще срещате такива хора през следващата година. Любовта и социалните възможности, също ще се случват на духовни места – на духовни семинари или лекции, молитвени събирания, общи медитаци и благотворителни мероприятия. По същество вие се интересувате от по-дълбок вид любов. С навлизането на Юпитер във вашия 11-ти дом на 17 май социалният живот като цяло става активен. Тук обаче не става въпрос толкова за романтика, а повече за приятелство и групови дейности. Ще създадете нови и значими приятелства тази година, както беше споменато. Може да се сприятелите на работа или като участвате в професионални или търговски организации, свързани с вашата работа.

Самоусъвършенстване

Любовта, както споменахме по-горе, е по-духовна и идеалистична тази година. Вие търсите „перфектната“, „идеалната“ любов. В това няма нищо лошо, но може да търсите на грешните места – извън себе си. Перфектната любов рядко ни се дава на тепсия. Това е път, който трябва да се измине. Това е нещо, към което трябва да се стремите. Тук, на планетата Земя, сред хората, любовта рядко е съвършена. Някои хора могат да обичат повече от други, но винаги има ограничения за това. Това е човешко състояние. С вашата любовна планета в духовните Риби, знаете какво е истинска любов и всичко останало което не отговаря на това- дори най-добрите взаимоотношения – неизбежно се провалят. Може би има фино чувство на неудовлетвореност. Въпреки това, ако непрекъснато подобрявате връзката си, вие сте на път към съвършенството, макар и все още далеч от целта. Важното е да продължите да я подобрявате.

С планетата на любовта в духовните Риби, ще получите напътствия по любовните въпроси – чрез сънища, интуиция и съветите на екстрасенси, таролози, астролози и духовни учители. Ще откриете, че Божественото е много заинтересувано от вашето щастие в любовта и че участва активно. Позицията на Сатурн в Риби предполага необходимост от предаване на любовния живот – или дадена връзка – в ръцете на Бог. Ако това бъде направено искрено, ще видите как много проблеми ще бъдат изгладени. Опитайте да кажете: „Предавам тежестта на тази връзка ( може да назовете и името на партньора) и да остане само съвършената любов и романтика.“ Повтаряйте това редовно, докато почувствате промяна в енергията.

Нептун е във вашия 9-ти дом от много години и ще бъде там още дълго. Това е най-мистичната от планетите. Така вие сте изследвали мистичната – свръхестествената – страна на вашата родна религия. Всяка религия има своя мистична страна. Когато започнете да разбирате това (и това се случва), ще откриете, че не е нужно да търсите нещо друго. Имате всичко необходимо. Трябва само да го изучите по-задълбочено. Меркурий е вашата духовна планета, а той е най-бързо движещата се (с изключение на Луната) от всички планети. Движенията му също са склонни да бъдат хаотични. Понякога избързва, понякога се движи бавно. Три пъти в годината (тази година четири пъти) е ретрограден. И така, това се отразява на вашия духовен живот. Понякога прогресът е бърз, понякога е бавен, понякога чувствате, че се връщате назад. По този начин има много краткосрочни тенденции във вашия духовен живот, които зависят от позицията на Меркурий, неговата скорост и аспектите, които получава.

 

Лъв

07.24 – 08.23

Лъв

Основни тенденции

Като цяло ви очаква една щастлива и успешна година, насладете и се. Важни, бавни планети променят знаците си тази година. Това сигнализира за нови дългосрочни тенденции във вашият живот. Плутон започва двугодишен процес на преминаване от Козирог във Водолей. Тази и следващата година ще видите началото на това, но през 2025 г. той ще се премести във Водолей дългосрочно. Сега той ще се движи между вашия 6-ти и 7-ми дом и ще оказва влияние както върху любовния живот, така и върху здравето. Голямото преминаване на Сатурн от Водолей в Риби на 8 март подобрява общото здраве и енергия. По-важното е, че любовният живот също ще се подобри.

Със Сатурн във вашия 8-ми дом на регенерацията, прераждането, обновлението през следващите две години и половина, ще трябва да сте по-внимателни в сексуалните въпроси. Необходимо е да се съсредоточите повече върху качеството, отколкото върху количеството. По-малко, но качествен секс е за предпочитане, пред повече, но с по-ниско качество. Трябва да сте по-придирчиви, по-проницателни. Сатурн е вашата планета на здравето, така че тази проницателност е важна за здравните въпроси. Юпитер ще бъде във вашия 9-ти дом до 17 май. Това показва повече забавление в живота. Възможни са пътувания в чужбина. Това е прекрасен транзит за студенти на ниво колеж и за тези, които кандидатстват за обучение в университет. Ще имате късмет. Това също е период, който носи много важни религиозни и теологични прозрения и пробиви, той ще промени начина ви на живот.

На 17 май Юпитер ще влезе във вашия 10-ти дом на кариерата. Навлизате в период на успех в кариерата, който ще продължи до края на годината. Тук ще имате късмет. Този транзит ще бъде чудесен и за любовта. Венера прекарва повече от четири месеца във вашия собствен знак тази година, което е много необичайно – нейният обичаен транзит е един месец. И така, това увеличава вашата физическа красота и привлекателност. Ставате по-мили и чаровни. Също така показва щастливи възможности за кариера, които сами идват при вас. Слънчевите затъмнения винаги са необичайно силни за вас, тъй като Слънцето управлява вашия хороскоп.

Тази година имаме две – обичайната бройка. Това ще доведе до предефиниране на вашият образ и личност. Би било добре да съкратите графика си през тези периоди. Тези слънчеви затъмнения се случват на 20 април и 14 октомври. Най-важните ви интереси през тази година са здравето и работата (до 24 март и от 12 юни до края на годината), любов и романтика (до 8 март и от 24 март до 12 юни), секс, окултни изследвания, личностно преоткриване и трансформация, религия, теология, задгранични пътувания и висше образование (до 17 май) и кариера.

Здраве

Както споменахме по-горе, здравето и енергията значително ще се подобрят тази година. Сатурн, вашата планета на здравето, ще се отдалечи от стресиращия аспект към вашия знак на 8 март. Плутон ще ви подложи на лек стрес от 24 март до 12 юни – но това ще се отрази само на тези от вас, родени в началото на асцендента или на знака Лъв (22 юли – 24). Повечето от вас няма да го усетят тази година. Голямата новина е, че вашата планета на здравето Сатурн променя знаците. Това ще промени вашите здравни нужди и нагласи. Вашият здравен режим ще се промени.

Преместването на вашата здравна планета в Риби също показва важността на духовните терапии. Вие реагирате добре на тях и много от вас ще изследват по-дълбоко духовните измерения на здравето и изцелението. Трябва да прочетете всичко, което можете за тези неща. Ако се чувствате болни, може да се обърнете към духовен лечител за лечение. Преместването на Сатурн във вашия 8-ми дом показва, че реагирате добре на режими за детоксикация. Доброто здраве за вас не означава само добавяне на неща към тялото, а премахване на неща, които не са добри за организма. Понякога при този вид транзит се препоръчва операция като решение на здравословен проблем. Имате склонност към това, но първо трябва да опитате режими за прочистване на тялото.

Често детоксикацията има същия резултат – макар че отнема повече време. Преместването на вашата здравна планета във Воден знак на 8 март показва силна връзка с лечебните сили на Водния елемент. Добре би било да прекарвате повече време край вода – близо до океани, реки, езера и др. Плуването, ветроходството и водните спортове са полезни за здравето. Добре е да си правите билкова вана, когато се почувствате зле.

Дом и семейство

В тази област назряват промени, тъй като вашата семейна планета, Плутон, е в процес на смяна на знаците. Това, както споменахме, ще бъде двугодишен процес (Плутон се движи най-бавно от всички планети). И така, някои от вас планират преместване, въпреки че е малко вероятно да се случи тази година. Много по-вероятно е догодина. В продължение на много години, с вашата семейна планета във вашия 6 -ти дом, може би сте обзавели дома си като здравен спа център или офис. Инсталирали сте оборудване за фитнес, направли сте домашен офис и може би дори сте управлявали бизнес от дома. Този процес почти приключи.

Тази година Плутон ще заеме за кратко вашия 7-ми дом на любовта, от 24 март до 12 юни. Това сигнализира за повече общуване у дома с близките и членовете на семейството. Също така има тенденция да показва желание за разкрасяване на дома. Това обновление няма да стане за една нощ, а ще е дълъг процес. Физическият вид на вашият дом ще става все по-важен. През следващите години домът ще бъде не само дом, но и социален център. Домът също ще стане по-високотехнологичен. Вероятна е тенденция за инсталиране на интелигентни уреди, осветление и други високотехнологични иновации. Ако планирате основен ремонт на дома, от 12 октомври до 24 ноември е добър период. Козметичните ремонти или закупуването на предмети за декорация за дома, ще са благоприятни от 24 март до 12 юни и от 4 до 29 декември.

Родителите или баби, дядовци, вероятно ще се преместят тази година и изглеждат щастливи. Възможно е също някой от тях да обмислят преместване и да са готови за това, но да стане следващата година. Братя и сестри, вероятно планират промени в дома, но тази година няма вероятност да се преместят. Децата може би, са се местили миналата година. Тази година не се очакват промени при тях, по скоро ги очаква година на развлечения. Ако имате внуци, те ще са щастливи и успешни. Ще просперират тази година. Преместване е малко вероятно, въпреки че няма нищо против това.

Финанси и кариера

Предстоящата година е много силна за кариерата и любовта, но няма акцент на финансите. Дома на парите е почти празен тази година. Само бързи планети ще минават там – и техните ефекти ще са краткотрайни. Това може да е за добро. Вие сте повече или по-малко доволни от приходите такива, каквито са и няма нужда да правите промени. Не е нужно да обръщате твърде много внимание на парите. Ако все пак възникнат финансови проблеми, това може да е първопричината – липсата на фокус. Ако се случи проблем, може да се наложи да обърнете повече внимание. Меркурий е вашата финансова планета. Той е най-бързо движещата се (с изключение на Луната) от планетите и през годината, ще премине през всички знаци и домове на вашия хороскоп. По този начин има много краткосрочни тенденции във финансите, които зависят от това къде е Меркурий и аспектите, които получава.

Имайте предвид също, че движенията на Меркурий са склонни да бъдат хаотични. Понякога той се движи много бързо (и по този начин постигате бърз финансов напредък). Понякога той се движи бавно (и печалбите се забавят). Понякога стои неподвижно, а понякога се движи назад. Всички тези движения оказват влияние върху вашите финанси. Меркурий ще е два пъти стационарен тази година. Веднъж от 20-21 март и отново от 7-8 октомври. Това показва паузи във вашите финансови дела и промяна на посоката. Обикновено Меркурий е ретрограден три пъти в годината. Тази година ще е четири пъти – от 1 до 17 януари; 21 април до 14 май; 23 август до 14 септември; и 13-31 декември. По това е време избягвайте големите покупки и не правете важни инвестиции. Вместо това, използвайте момента да придобиете по голяма яснота относно вашите финанси.

Истинската тема тази година е вашата кариера. Тя е важна от много години, тъй като Уран е във вашия 10-ти дом. (и ще бъде там още много години.) По този начин вие сте експериментатори по въпросите на кариерата. Обичате промяната и вълнението. Предпочитате живот на свободна практика пред обвързания с някоя фирма. Имате нужда от много свобода и разнообразие в кариерата. Тази година, на 17 май, благосклонният Юпитер се премества във вашия 10-ти дом и остава там до края на годината. Това е класически показател за успех – за издигане, повишение. Пред вас се откриват много щастливи (и престижни) възможности за кариера. Този транзит благоприятства развлекателната и музикалната индустрия – това ви харесва.

Може да бъдете по-ангажирани в тези индустрии или хора работящи в тези области да са важни за вашата кариера. Децата също изглеждат много успешни и помагат за вашият напредък. (Понякога, особено ако са млади, ви мотивират да успеете.) Следващата година също ще бъде много успешна. Юпитер е вашата планета на забавленията и творчеството. Изглежда, че се наслаждавате на кариерата си. Вашето лично творчество е важно за вашия успех. Обикновенно сте много креативни и тази година ще получите признание за това. Успехът в кариерата, по принцип означава и финансов успех. Но тази година, това няма да стане веднага. Това е година, в която ще изберете престижа пред парите. Но ако имате успех и парите ще дойдат в крайна сметка.

Любов и социален живот

Любовният живот определено се подобрява тази година. Сатурн напуска вашият 7-ми дом на 8- ми март. Това положение вероятно е създавало напрежение в отношенията през последните две години. Той не само беше във вашия 7-ми дом, но правеше стресиращи аспекти към вашата планета на любовта Уран. Сега, след 8-ми март, нещата се обръщат и аспекта става положителен (а догодина аспектите ще бъдат още по-добри). Преминаването на Юпитер в Телец на 17 май също е отлично за любовта. Той ще се движи с вашата планета на любовта. Аспектът не е точен тази година (това ще се случи следващата), но ще усетите влиянието. Социалният кръг се разширява. Появяват се нови приятели, влиятелни и престижни хора. Вие сте привлечени от този тип хора от много години – и сега такива ще има много около вас.

С вашата планета на любовта, в дома на кариерата в продължение на много години, голяма част от вашето общуване е свързано с работата или с хора, помагащи ви в кариерата. Тази тенденция е още по-силна тази година. Вие сте привлечени от хора с власт, с по-висок статус – вече няколко години, а тази година тенденцията е още по-силна. Възможни са романтични отношения с такива хора. Проблемът тук е, че може да бъдете изкушени да започнете връзка от интерес, а не от истинска любов. Юпитер, движещ се с планетата на любовта, често показва брак. Това обаче е по-вероятно да се случи догодина, възмжно е сега да е само любовна връзка.

Краткото преместване на Плутон във вашия 7-ми дом на любовта от 24 март до 12 юни е по-скоро флирт – подсказка за нещата, които предстоят в бъдеще. В следващите години ще изградите своя идеален любовен и социален живот. Вашата идеална връзка. Това ще бъде дългосрочен процес, който ще продължи повече от двадесет години. Това положение обаче сигнализира за повече общуване у дома и с членовете на семейството. Семейството и семейните връзки могат да бъдат важни в любовта. Понякога стара любов се връща в живота. Има повторно разпалване на страстта.

Самоусъвършенстване

Духовният Нептун е във вашия 8-ми дом на регенерацията и преражданито вече много години. По този начин, сексуалният живот се одухотворява. Издига се от чистата животинска похот в акт на поклонение. Тази тенденция продължава и през следващата година (и още много години напред). Съмнително е сексът само заради акта, да ви удовлетворява в тези дни. Трябва да има нещо повече. Както и през последните години (това е дългосрочна тенденция) има нужда от изучаване на духовните учения за секса – кундалини, тантра и херметична наука. Извършен правилно, сексуалният акт може да донесе изцеление, проява на желания (не само физически) и дори просветление. Има много повече неща, отколкото се казва в книгите.

Преместването на Сатурн в 8-ми дом на 8 март ще засили това. Сатурн ще има ефект на ограничаване на сексуалната активност – ще ви накара да се фокусирате повече върху качеството, а не върху количеството. Освен това, тъй като Сатурн е вашата планета на здравето, вие ще изследвате по-задълбочено използването на секса за лечение (което ще изучавате в духовните учения, споменати по-горе). Луната е вашата духовна планета. Докато на другите бързо движещи се планети им трябва една година, за да преминат през вашият хороскоп, Луната го прави всеки месец. И така, има много краткосрочни духовни тенденции, които зависят от това къде е Луната и аспектите, които получава.

Като цяло периода на новолуние и пълнолуние – независимо къде се случва – ще бъдат силни духовни дни за вас. Това са чудесни дни за медитация и духовна практика. Вашите психични способности, ще са усилени на новолуние или пълнолуние. Сънищата също ще бъдат по-активни и разкриващи. Така че, бъдете нащрек за духовни прозрения през тези дни. Тази година ще има две Лунни затъмнения, на 5 май и на 28 октомври. Затъмненията ще донесат духовни промени в практиката, ученията и нагласите. Често тези промени са съвсем нормални, резултат от духовен растеж. Един опит, който е бил добър в даден момент, се нуждае от промяна, когато дойде ново откровение. Обаче сънищата и интуицията през тези периоди, не трябва да се приемат твърде сериозно. Повечето от тях ще бъдат психически отломки, раздвижени от затъмненията.

Дева

08.24 – 09.23

Дева

Основни тенденции

Миналата година беше прекрасна година за любовта. Много от вас са се оженили, започнали са сериозна връзка или съвместно съжителство. Голяма част са срещнали идеалната любов. И ако през 2022 г. сте разширили социалния си живот и хоризонти – общували сте и сте се срещали с нови хора, то 2023 г. ще сте по-ограничени, социално. Фокусът (особено след 8 март) ще е върху по-малко контакти, но по-ефективни. Става дума за избор на най-доброто качество и отстраняване на посредственото. По-малко общуване, но с по-високо качество, е по-добро от хилядите контакти но с лошо качество. Ставате все по-придирчиви и проницателни за тези неща.

Плутон е във вашия 5-ти дом повече от двадесет години. Тази година (и догодина) започва да сменя знаците. Това е голямо небесно събитие. За кратко тази година той ще се премести във вашия 6-ти дом, от 24 март до 12 юни. Това показва началото на големи промени в здравословния ви режим, а може би и в работата. Сатурн е във вашия 6-ти дом през последните две години и половина, но на 8 март той го напуска и влиза във вашия 7-ми дом. Това също сигнализира за промени в здравния режим. Юпитер ще бъде във вашия 8-ми дом до 17 май. Това показва еротичен тип година. В много случаи сигнализира за наследство или печалба от имущество. Съпругът, партньорът или настоящият любим, могат да очакват силна финансова година.

На 17 май Юпитер ще влезе във вашия 9-ти дом и ще остане там до края на годината. Това е щастлив транзит. Юпитер се чувства много удобно в 9-ти дом. Показва добър късмет за студенти – или тези, които кандидатстват в колеж. Възможни са пътувания в чужбина– щастливи пътешествия. Вероятни са също религиозни и духовни прозрения. Вашите основни интереси тази година ще бъдат забавленията, творчеството и децата (от 1 януари до 24 март и от 12 юни до края на годината), здраве и работа (до 8 март и от 24 март до 12 юни), любов и романтика, секс, окултни изследвания, смърт, лична трансформация и преоткриване (до 17 май), религия, теология, висше образование, пътувания в чужбина и духовност (от 5 юни до 9 октомври).

Здраве

Здравето се нуждае от повече внимание тази година, особено когато Сатурн започне да прави нехармоничен аспект към вашият знак след 8-ми март. Добрата новина е, че вие винаги сте фокусирани върху здравето и ще държите всичко под контрол. Флиртът на Плутон с вашия 6-ти дом на здравето от 24 март до 12 юни показва склонност към операция. Но също така показва, че реагирате добре на режими за детоксикация. Освен ако ситуацията не е животозастрашаваща, не бързайте с операцията: опитайте първо прочистване на организма. Има много неща, които може да направите, за да подобрите здравето си и да предотвратите развитието на проблеми. И дори да не успеете напълно да ги предотвратите, може да смекчите въздействието им.

През последните години вашата здравна планета е била в Телец. Гръбначният стълб, коленете, зъбите, костите, кожата станаха важни от 2021 г. и ще останат така тази година до 8 март. Сърцето придобива по-голямо значение след 8 март. Важното е да избягвате безпокойството и стреса ( предразположени сте към тези неща) и да развивате повече вяра. Тревогата и безпокойството са основните първопричини за сърдечните проблеми, според много духовни лечители. Дебелото черво, пикочния мехур и половите органи, са важни тази година от 24 март до 12 юни, но през следващите години ще стават все по-важни.

Сатурн в стресиращ аспект не е достатъчен сам по себе си, за да причини сериозни здравословни проблеми, а другите бавни планети са или в хармоничен аспект или ви оставят на мира. Въпреки това, не се тревожете, ако нямате достатъчно сили да пробягате обичайното си разстояние или да направите определените упражнения. Просто енергията ви сега ще е по-слаба. Преминаването на Юпитер в Телец на 17 май ще подобри здравето. Той ще направи хармонични аспекти към вашия знак. Освен това, тъй като се движи близо до Уран, вашата планета за здравето, през този период, ще получите най-добрите сценарии за всякакви здравословни проблеми, които възникват.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом на дома и семейството не е силен тази година. Обикновено това показва, че нищо съществено не се случва. Но тази година Юпитер, вашата семейна планета, ще смени знаците на 17 май, преминавайки от Овен, вашият 8-ми дом, в Телец, вашият 9-ти. Така че тук назряват промени. Вашата семейна планета в 8-ми дом на регенерация до 17 май предполага, че членове на семейството, може би родители или баби, дядовци са подложени на операция или имат преживявания, свързани със смъртта. Това също сигнализира, че се извършва основен ремонт за разширяване на дома. Не показва преместване само по себе си, а по-скоро разширение на дома.

Преместването на Юпитер във вашия 9-ти дом освен разширяване на дома, показва и разширяване на семейния кръг. Вашата семейна планета в Овен говори, че купувате фитнес уреди за упражнения за дома. Домът става като фитнес зала. Юпитер във вашия 9-ти дом през втората половина на годината указва, че вашият интерес към живота в чужди страни нараства. Може би ще придобиете жилище в чужбина или ще наемете дом в друга страна. Може би ще останете в чужда страна за дълго време. Членовете на семейството като цяло изглежда се интересуват от религия, теология и висше образование. И този интерес се засилва още повече след 17 май.

Често с тази позиция виждаме домът да се използва като място за поклонение. Може би в дома се провеждат молитвени събрания или религиозни разговори. Ремонт на дома може да се случи по всяко време тази година. Но ако имате избор, от 1 януари до 17 май и 24 ноември до края на годината са добри периоди. Ако правите козметичен ремонт – пребоядисвате или пренареждате мебелите, купувате декорации за дома – от 17 май до края на годината е добър момент. Родителите може да мислят за преместване. Може би има нужда от промяна, може би се чувстват тясно в дома – но това не е година за това. Най-добре е за сега да използват оптимално съществуващото пространство.

Братята и сестрите може би са имали множество премествания през последните години. Тази година също може да се местят и изглеждат щастливи. Децата вероятно ще се преместят. Ако са в детеродна възраст, ще са по-плодовити от обикновено. Внуците, ако имате такива, им предстои вълнуваща и щастлива година. Те могат да живеят на различни места за дълги периоди, но официално преместване е малко вероятно.

Финанси и кариера

Дома на парите не е забележим тази година. Разбира се, ще има периоди – но кратки – когато финансите ще са по-важни и високи, отколкото в други моменти. Но те идват от транзитите на бързите планети. Те са временни и не са тенденция за годината. Доходите ще останат без промяна. Изглеждате доволни от печалбите такива, каквито са и няма нужда да правите големи промени или да обръщате излишно внимание тук. Слънчево затъмнение на 14 октомври ще настъпи във вашия паричен дом, което временно ще разклати нещата и ще наложи някои важни промени. Венера, вашата финансова планета, ще прекара повече от четири месеца (четири пъти повече от обичайния й транзит) във вашия 12-ти дом тази година. Тя също така ще направи един от редките си ретрогради(веднъж на всеки две години) от 23 юли до 3 септември. Това показва необходимост от избягване на сериозни финансови решения – големи покупки или инвестиции – през този период.

Печалби ще има, но с повече забавяния и проблеми. Това е период за придобиване на финансова яснота, а не за предприемане на явни ходове. Дългият престой на вашата финансова планета в Лъв, от 5 юни до 9 октомври, благоприятства инвестициите в развлечения, музика, електронни услуги, енергийни компании и злато. Ще сте склонни да харчите повече за децата. Благоприятства също инвестициите в компании, които се грижат за младежкия пазар. Освен това ще бъдете много по-спекулативни от обикновено. Парите ще идват лесно и ще се харчат свободно. Въпреки че ще рискувате, избягвайте това, когато Венера е ретроградна. Венера във вашия 12-ти дом на духовността, сигнализира за добра финансова интуиция (въпреки че, когато е ретроградна, интуицията се нуждае от проверка).

Освен това говори за по-голяма щедрост и благотворителност. Както и показва, че изследвате духовните закони на богатството. Венера е много бързо движеща се планета. Тя преминава вашият хороскоп за една година, по този начин има много краткосрочни тенденции във финансите в зависимост от това къде е Венера и аспектите, които получава. Както при финансите, така и кариерата не е на първо място тази година. Вашият 10-ти дом е основно празен. Само бързи планети ще се движат там с краткотрайни ефекти. Въпреки това, тъй като Юпитер ще се премести във вашия 10-ти дом през следващата година, тази година ще е един вид подготвителен период. Вие се подготвяте, психически и емоционално, за големите успехи в кариерата, които ще се случат през следващата година.

Празен 10-ти дом също показва стабилна година в кариерата. Изглеждате доволни от нещата такива, каквито са и няма нужда да правите големи промени. Меркурий е вашата планета на кариерата. Подобно на Венера, той се движи бързо. И през една година преминава през целия ви хороскоп. И така, има много краткосрочни кариерни тенденции, които зависят от това къде е Меркурий и аспектите, които получава. Липсата на фокус върху парите и кариерата не трябва да ви тревожи. Хороскопът цели балансирано развитие, прави така че да се фокусира върху различни области през различните години.

Любов и социален живот

Вашият 7-ми дом на любовта е забележим от много години. Той беше особено силно изразен миналата година. И тази година също, но по различен начин. Миналата година беше прекрасна за любов и социални контакти. Вероятно сте създали сериозни отношения, може би брак или съвместно съжителство. Насладили сте се на социално щастие. Вашите любовни идеали бяха до голяма степен реализирани. Сега, когато Сатурн се премества във вашия дом на любовта на 8 март, вашите отношения и приятелства са подложени на изпитание. Когато нещата вървят добре, ние не знаем дали любовта е истинска. Научаваме само в трудни моменти.

Тестването ни разкрива това което се случва тази година. Връзката ви е подложена на „пътни изпитания“ по същия начин, по който производител на автомобили тества на пътя превозно средство. Производителят ще подложи колата на изтощителни тестове, за да види колко е добра и да научи къде могат да се направят подобрения. Така е и в любовта. Ако връзката издържи през „пътните изпитания“ на Сатурн, ще знаете, че имате нещо наистина ценно. Ще видите същото нещо и в приятелствата. Намерихте много нови приятели миналата година. Вашият социален кръг се разшири неимоверно. Сега тези приятелства се тестват, за да може да видите кой, какъв е.

Както споменахме по-горе, тази година социалната активност ще бъде по-слаба, но с по-високо качество. Така трябва да бъде. Ако има такива, които все още не са се обвързали, това не е година за брак. Разбира се, ще излизате на срещи, ще се срещате с интересни хора, ще изживеете любовни увлечения – но едва ли ще се стигне до брак. Няма нужда да бързате с нещата. Насладете се на любовта такава, каквато е. Романтичните възможности, ще възникват в духовни среди – както се случва от много години. Партитата, организирани от духовни или благотворителни организации, могат да доведат до романтични запознанства. Вие сте привлечени от духовен тип хора като цяло и духовната съвместимост е много важна.

Самоусъвършенстване

Нептун, както споменахме, е във вашия 7-ми дом на любовта от много години. И така, любовта и социалният живот се издигат и рафинират. Одухотворяват се. Този процес ще продължи още няколко години, но ще доведе – в някои случаи – до откриване на Божествената Любов, единствената съвършена любов която може да съществува. Не всеки ще постигне това, но всички ще напреднат към нея. Това е духовната програма за вас. Вашата интуиция се тренира, както се случва от много години, в любовта и социалните въпроси. Любовният живот е вашата духовна тренировка. Да имате правилните приятели е неразделна част от вашето духовно развитие и практика. Добрите духовни приятели ще дадат възможност за напредък и ще помогнат за израстването ви.

Сатурн, ще постави на изпитание вашите отношения и приятелства. Ще има предизвикателства и трудности. Един от най-добрите начини – особено предвид вашия хороскоп – да се справите с тези предизвикателства е да предадете любовния си живот, в ръцете на Бог и да оставите той да подреди нещата. Ако направите това искрено, ще видите невероятни резултати. Най-заплетените проблеми, ще се решат веднага. Но искреността е от съществено значение. Ако нищо не се случи на момента, продължете. Слънцето е вашата духовна планета и преминава през всеки знак и дом във вашата карта за една година. По този начин има много краткосрочни тенденции във вашия духовен живот, които зависят от това къде е Слънцето и аспектите, които получава.

Две слънчеви затъмнения тази година – на 20 април и на 14 октомври – ще донесат промени в духовния живот и практика. Понякога човек сменя учители или учения. Често тези промени са много нормални. Една практика, която е била добра за известно време, е изпълнила целта си, довела ви е до желаната реализация. Сега се изисква нов опит. Понякога обаче нещата не са хармонични, особено ако е имало грешки в отношенията или практиката. Така че тези неща трябва да се разклатят. Слънцето вашата духовна планета благоприятства слънчевите религии – християнство, Кришна йога и пътищата на творчеството. Креативния човек научава законите на Великия Създател, тъй като същите закони се прилагат (макар и в различна степен) при създаването на песен, картина или танц, по същият начин както създаването на космоса.

art-twig.bg

Advertisement

Facebook

Календар

април 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930