Connect with us

На път

Почина собственичката на митичния хотел „Негреско“ в Ница

Публикувана

на

Собственичката на култовия хотел „Негреско“ в Ница Жана Огие почина на  95 години, съобщи говорителят на пресцентъра на хотела за  „Lentа.ru“. От години бизнесдамата страда от болестта на Алцхаймер. Огие няма наследници.

Хотел“Негреско“ се счита за символ на Лазурния бряг и принадлежи на Жана Огие от 1957 година. Сред звездните гости, обитавали стаите му са музикантите от Бийтълс, модната дизайнерка Коко Шанел, писателят Ернест Хемингуей, както и художникът Салвадор Дали.

В “Негреско” човек не идва да спи, а да мечтае, казват онези, които са имали възможност да отседнат в митичния хотел в Ница.

През 2010 година Огие завещава „Негреско“ на благотворителна фондация, която помага бездомните  животни. 

Аргументът на достолепната дама е, че съществуват многобройни сдружения за борба с бедността при хората, а твърде малко са асоциациите за подпомагане на животните.

„Аз съм единствено дете на родителите си, моето куче ми беше като брат, като сестра, като най-добър приятел, много по-значим и от най-красивата ми порцеланова кукла. Затова толкова обичам животните. И как да не страдам, като виждам как хората си купуват куче, като че е кутия сардини, и след това го изоставят, а всяко второ бездомно куче може да бъде подложено на евтаназия“, обяснява мадам Ожие.

Тя финансира редица приюти за изоставени кучета и котки в Южна Франция и е върла противничка на „това варварство – бикоборството“.

След нейната кончина благотворителната фондация ще забогатее с вила близо до г. Грас, два апартамента на бул. „Джордж Пети“ в Париж, други два недвижими имота, паркинги в центъра на Ница, но най-вече с бисера на имотите на мадам Ожие – величествения хотел „Негреско“, чиято фасада е обявена за историческа ценност.

twig.bg

Advertisement

Facebook

Календар

октомври 2023
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031