Connect with us

Моето място

Мини пътешествия за Свети Валентин: Не толкова популярни, но интересни…

Публикувана

на

Денят на влюбените „Свети Валентин“ е точно зад ъгъла и ако нямате идея как да го отпразнувате, ето и нашите предложения за минипътешествие.

Мнозина от вас първо си мислят за Париж, Венеция, Неапол или друг градове, обвити в романтични легенди.  Има и други малки живописни и не толкова известни европейски градове, в които може да изкарате един незабравим уикенд за двама.

Гитхорн – „Холандската Венеция“

Ако има населено място в Холандия, което да се определи за „най-красивото градче в Холандия”, то това безспорно е Гитхорн.

Гитхорн

В най-старата и колоритна част на селото няма дори шосета и трябва да се предвижвате с велосипед или пеша. Но тук се крие красотата:  неустоими пейзажи около канала, които приличат на декорации от филми, малки къщи. Атмосферата тук е магическа, а приказното село се намира само на 120 километра от Амстердам. Гитхорн има и неоспорима репутация на център за гастрономически удоволствия.

Халщат –  “перлата на Австрия”

Живописно разположен е на югозападния бряг на едноименното езеро и заобиколен от Алпите Халщат е и град с над 1200 г. история. Къщичките са се сгушили стена до стена на самия ръб на езерото, а някои от тях се простират дори и над водната повърхност, подкрепяни от стабилни дървени подпори. Затова не е учудващ и фактът, че дори с напредъка на цивилизацията през XIX век до Халщат можело да се стигне единствено с лодка.

Халщат

Градът е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Чист планински въздух, магични пейзажи, църкви, построени през XII век, и уютни ресторанти със свещи и слаби светлини.

Халщат

Ако сте уморени от градския живот, определено трябва да прекарате тук поне няколко дни. Халщат е обгърнат в мистика и магическа красота, на които човешкото око трудно може да се насити.

Таормина – романтиката на Сицилия

Таормина отдавна носи славата на най-известния морски курорт в Сицилия. Този архитектурен исторически шедьовър се намира в източната част на италианската провинция разположен на връх на Монте Тауро. Извисяващ се над Йонийско море от Таормина се открива невероятна гледка едновременно към красивия средиземноморски бряг и към вулкана Етна, който стои в южна посока.

Таормина

Дълго време художници и писатели са търсели тук вдъхновение – невероятни гледки към скалите, към планината Етна и Йонийско море, древна архитектура.

Таормина

Славата му на курортно селище идва, след като тук редовно започват да идват имена като Оскар Уайлд, Мопасан, Стайнбек, Труман Капоти, Гьоте, Александър Дюма. Тук Елизабет Тейлър и Ричард Бартън се разделят за първи път.

art-twig.bg

Advertisement

Facebook

Календар

юли 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031