Connect with us

Звездни

Майка Тереза: Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш…

Публикувана

на

„Светостта не е привилегия за малцина. Това е просто дълг за вас, за мен. Да правиш най-обикновените неща с много любов“. Това са думи на майка Тереза, която напуска този свят преди 25 години.

Посланик на любовта и защитничка на бедните, една малка жена, която почитана като свята още приживе, днес тя продължава да вдъхновява хората.

Майка Тереза се нарежда сред най-популярните представители на Католическата църква през XX век, редом до папа Йоан-Павел II и до „българския“ папа Йоан XXIII (наричан така,защото е прекарал 10 години в България). Тя е носител на Нобеловата награда за мир през 1979 г.

Майка Тереза е обичана и от хората, които не се интересуват от Църквата. Те се вдъхновяват от думите на тази „малка жена“, от желанието й да прави всичко с любов, от нейния неуморен ентусиазъм.

А когато прекарваш дните си, помагайки на умиращи, на най-бедните от бедните, животът ти се представя в най-черните си краски. Но Майка Тереза винаги има надежда.

Тя чувства, че има специална мисия да помага на бедните и на последните в обществото.

Веднъж един човек, виждайки я как се грижи за умиращите, й казва: „Аз не бих го направил дори за 1 милион долара“. „Аз също“ – казва майка Тереза – „но го правя гратис от любов към Бога“.

Сестрите на Майка Тереза, които тя основава, са характерни с това, че винаги са готови да помогнат, без да се изтъкват, без да очакват потупване по рамото, без нужда от благодарност.

Advertisement

Facebook

Календар

септември 2022
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930