Connect with us

Лайфстайл

Кръшкачите най-активни от 30 до 39 години

Публикувана

на

Анкета на сайт за запознанства показа, че е най-вероятно хората да започнат да изневеряват, когато навършат 30 години, малко след като сключат брак, съобщи в. „Дейли експрес“.

Участниците в анкетата на сайта за запознанства на обвързани хора „Ашли Медисън“ са отговаряли на въпросите кога са решили да изневерят и на каква възраст са го направили за първи път. Данните показали, че хората най-често решават да се отклонят от правия път и да започнат връзка на възраст от 30 до 39 години.

Цели 32% от анкетираните са преживели първата си извънбрачна връзка на тази възраст, а 28% – на възраст от 19 до 29 години. Следват 40-годишните – 24%. При 50-годишните само 9% имат паралелни връзки, докато при хората на 60 до 69 години процентът е само един.

Средната възраст, на която британците сключват брак, е 31 години. На тази възраст са и хората, които стават членове на сайта за запознанства на обвързани „Ашли Медисън“. Някои от тях се записват още след края на медения месец.

Мнозина обясняват, че бракът съвсем не е това, което са очаквали. Нещата се променят и когато се появят децата.

„Във връзката вече няма толкова страст и секс и се превръща в ежедневие на семейството като единица. Те казват, че се чувстват изолирани от половинката си, повече като съквартиранти, отколкото като романтични партньори“, обясни Изабела Майз, директор комуникации на сайта.

Почти половината анкетирани жени – 43%, избират по-възрастен извънбрачен партньор. Това може да означава, че дамите търсят човек с различен опит. Повечето мъже – 57%, избират по-млада партньорка, а при 26% тя е на същата възраст като тях.

Според секс терапевтът д-р Тами Нелсън хората изневеряват заради задълженията и натиска в семейството.

„Очакванията ни могат да доведат до разочарование още на ранен етап. Когато двойките осъзнаят колко голямо предизвикателство е бракът, особено след като се появят децата, те понякога се изненадват как това се отразява на чувствата им един към друг“, казва д-р Нелсън. „Повечето хора изневеряват, след като се родят децата, може би защото копнеят за идеалния партньор, или си спомнят какви са били преди да имат деца и отговорности, и една афера им помага да забравят“, обяснява терапевтът.

В анкетата са участвали 2000 души.

twig.bg

Advertisement

Facebook

Календар

юни 2024
ПВСЧПСН
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930