Connect with us

Лайфстайл

8 признака, че връзката ви куца и няма бъдеще

Публикувана

на

Когато партньорите в една връзка се обичат искрено, всъщност не би трябвало да има проблеми. Защото, както е известно, любовта побеждава всички пречки. Въпреки това отношенията са нещо сложно и – независимо от взаимната привързаност – понякога приемат непредвиден обрат. Тогава трябва да се замислите дали не правите прекалено много компромиси само защото още го (я) обичате. Но понякога е по-добре да теглите чертата, за да не се налага непрекъснато да отстъпвате. Следните признаци ще ви покажат дали не е настъпил моментът да подложите връзката си на съмнение.

1. Партньорът има за бъдещето различни от вашите планове

В даден момент от връзката неизбежно повдигате темата за бъдещето и за очакванията си от живота. Ако плановете ви не съвпадат, в главата ви трябва да светне червена лампичка. В края на краищата, въпреки различните си възгледи, бихте могли да постигнете компромис, но когато става дума за основни неща като сватба и деца, не би трябвало да има разминавания. В противен случай няма да бъдете дългосрочно щастливи.

В много връзки между партньорите съществува неравенство. Често ни се иска партньорът ни да се промени и да се нагоди към нашите амбиции. Но би следвало да е ясно, че е невъзможно да го моделирате според собствените си желания и представи. Ако все пак бихте искали партньорът ви да е различен – например да се занимава с друга работа, или да промени някои свои навици, – тогава не обичате самия него, а някаква негова въображаема версия.

3. Нямате му доверие

Не е тайна, че доверието е есенцията на всяка щастлива връзка. Ако не се доверявате сто процента на партньора си, отношенията ви няма да издържат дълго. Ревността е присъща за повечето интимни връзки, но не бива да се превръща в болестно състояние. И най-силната любов в един момент угасва под опустошителния й пламък.

4. Партньорът ви не желае да се обвързва дългосрочно

Когато отдавна са заедно, много двойки започват да си задават въпроса дали той (тя) е мъжът, съответно жената, на живота й (му). Ако обаче единият от двамата по принцип не иска да се обвързва, възникват проблеми. Това често е свързано с нежеланието да се поеме отговорност. Започва се оттам, че не искате да представите партньора на родителите си. Тогава първоначалните съмнения в трайността на връзката се засилват, което в края на краищата довежда до раздяла.

5. Само вие влагате време и енергия във връзката ви

В едно партньорство участниците винаги са двама. Но ако само единият влага сили и енергия във връзката, а другият просто се оставя да бъде обичан, тогава има нещо ужасно сбъркано. Често с  търпението и учтивостта на стараещия се партньор се злоупотребява и той е принуден постоянно да отстъпва. За да решат даден проблем обаче, е необходимо и двамата да положат усилия. Нали в края на краищата теглят общ впряг!

6. Семейството и приятелите ви не го одобряват

Проблемите в една връзка са проблеми на партньорите. Понякога обаче имаме нужда да ги споделим с близък човек – приятел или майка. Те могат да ни подкрепят със съвети и дела. Но ако дори най-близките ви хора не одобряват човека, с когото сте се свързали, може би трябва да ги послушате. Те наблюдават ситуацията от различна перспектива и освен това искрено ви мислят доброто. Нали знаете приказката, че любовта е сляпа.

7. Във връзката се прокрадва несигурност

Всеки обича да получава комплименти и се радва, когато го обграждат с внимание. Особено ако произтича от собствения партньор.  Разбира се, не е необходимо всеки ден да ви се обяснява в любов, но ако партньорът ви е прекалено сдържан по този въпрос, рано или късно започвате да се съмнявате в чувствата му. Ако не сте сигурни, че любовта ви е взаимна, непременно намерете начин да разберете основателни ли са страховете ви, или не.

8. Връзката се крепи единствено на физическо привличане

Разбира се, за щастливата и успешна връзка е наложително да намирате партньора си за привлекателен и физически. Но ако нищо друго освен плътското не ви свързва – нямате общи интереси или умственото ви ниво е много различно, – тогава може би е по-добре да не се споменава думата любов.

art-twig.bg

Advertisement

Facebook

Календар

май 2024
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031