Connect with us

На път

Приказка за лека нощ в хотел или… най-странните хотелски услуги

Публикувана

на

Освен легло и закуска, в хотелите може да получите множество допълнителни опции, например да чуете приказка за лека нощ, да проследите шотландските си корени или да си изберете парфюм според настроението. Представяме ви най-симпатичните и неочаквани хотелски оферти. 

Хотелите днес правят всичко възможно, за да примамят повече посетители. Услугите, които предлагат ултра луксозните хотели обаче са повече от любопитни. И съвсем нормално, предвид факта, че трябва да оправдаят високите си цени.

В някои от тях ще ви предложат да ви затоплят леглото преди лягане, други ще ви разкажат приказка за лека нощ, а трети дори са склонни да ви почистят моментите.
Какво още?

Приказка за лека нощ   

   

Да си облечете пижамата, да се настаните удобно в креслото и да слушате исландски приказки, докато бавно отпивате топъл шоколад – всичко това е възможно в исландския хотел Reykjavik Natura. Без значение на колко години сте! Приказките за лека нощ са изцяло безплатни за всички посетители, които могат да ги чуят в изпълнение на местни актьори на английски език. Вярно, че това се случва само веднъж седмично – в понеделниците, в 21.00 часа. Пижамата и пантофите са от вас, а топлият шоколад и одеалата се предоставят на място.

Да се насладите на северното сияние

Във финландския хотел Arctic Snow гостите отсядат специално, за да се насладят на северното сияние. Хотелът включва няколко хижи, които се изграждат през зимата на езерото Лехто. Всяка от тях има отопляем стъклен покрив, който ви позволява да се наслаждавате на красивото явление, без да ставате от леглото си.
Впрочем това преживяване изисква специална подготовка. За да разбере дали на небето ще има игра на сенките, трябва да се проучат сайтове с данни за слънчевата активност и да се проследи времето. Всичко това е отговорност на наблюдателя. Ако той установи, че е време да вдигнете поглед нагоре, събужда почиващите чрез алармените съоръжения монтирани в хижите.

Да проследите шотландските си корени

Учените и досега се опитват да разберат дали Михаил Лермонтов е имал шотландски корени. Според изследване на британски експерти, характеристиките на Y-хромозомите на потомка на великия руски поет и писател, са типично келтски. В шотландския хотел The Balmoral на веригата Rocco Forte в Единбург, никой не проверява хромозомите на клиентите. Но все пак гостите имат възможност да проследят шотландските си корени. В това им помага специален служител, който има връзки с водещи специалисти в града. Освен разкриването на шотландското наследство той може да поръча индивидуална обиколка по родните места. Или да организира посещение в най-известния единбургски магазин Kinloch Anderson. Неговите продавачи ще ви помогнат да се изберете тартан – шотландска вълнена материя на карета, която традиционно се използва за ушиването на килт.

Да си изберете аромат

Персоналът на хотелската верига Rosewood Hotels & Resorts смята за една от най-важните си задачи да намери подходящ аромат за всеки клиент. Нямате настроение? При първото позвъняване, във всяко време на денонощието, ще ви посети камериер с комплект от десетина флакона с аромати – избирайте и се наслаждавайте. В палитрата са представени Hermès, Chanel, Givenchy, Dior и други брандове, като всеки хотел от веригата има собствен набор ухания. Така че, ако възнамерявате да отседнете в някой от тях, няма нужда да си взимате парфюм.

Да се настроите романтично

Пътешествието ви съвпада с Деня на свети Валентин, годишнина от сватбата или друга важна дата? За да я отпразнувате по незабравим начин  ще ви помогне феята-кръстница, с каквато разполага американския хотел Barnsley Gardens Resort, в щата Джорджия. В арсенала й няма вълшебна пръчка, но въпреки това добрата вълшебница ще украси стаята ви с балони, а кревата с листа от рози, ще донесе вино, шоколад и сирена. Това ще добави романтика и на най-обикновената вечеря, а ако се налага, ще помогне на  двойките да се помирят.

Дежурен по гълъбите
В индийския петзвезден хотел Rambagh Palace има двама човека, които се занимават единствено и само с гоненето на гълъбите от площадката пред хотела. Естествено, те трябва да правят това така, че да е безопасно и за самите птици.

gylybi

Пастир на патки
В четиризвездния хотел Peabody в Мемфис, САЩ, пък си има пастир на патки, който всяка сутрин в 11.00 ч. трябва да извежда стадо патици до фонтана на хотела за по-красив екстериор, а точно в 19.00 да ги прибира обратно.

Advertisement

Facebook

Календар

април 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930