Connect with us

Астро

Пълен годишен хороскоп за 2023 – /част2/

Публикувана

на

Везни

09.24 – 10.23

Везни

Основни тенденции

Здравето непрекъснато ще се подобрява тази година. Плутон, който правеше стресиращ аспект към вашият знак повече от двадесет години, започва да преминава в хармонично положение. Това обаче е двугодишен процес. Тази и следващата година той ще се движи между Козирог и Водолей – между хармоничен и нехармоничен аспект. Юпитер ще се отдалечи от напрегнатия си аспект на 17 май и до края на годината само една бавна планета ще създава напрегнат аспект. Движенията на Плутон – напред и назад между Водолей и Козирог – също сигнализират, че започват да се случват важни промени във вашите финанси. Ще бъдете по-малко консервативни и повече ще експерементирате с парите.

Може би основното заглавие тази година е любовта. Юпитер ще бъде във вашия 7-ми дом на любовта до 17 май. Това показва, че се случва голяма любовна история – особено за необвързаните. Появяват се и нови приятели. Целият социален кръг се разширява. Очаквайте много щастие в любовта и социалните въпроси през следващата година. Вашият 6-ти дом на здравето и работата е силен от много години. Той беше особено силен миналата година и остава такъв и през следващата. Сатурн се премества в този дом на 8-ми март и ще бъде там през следващите две години и половина, присъединявайки се към дълго пребиваващият там Нептун. Така че има силен фокус върху здравето и нови възможности за работа, които ще дойдат тази година.

Уран е бил във вашия 8-ми дом на регенерацията, прераждането и секса от много години и ще остане там още няколко. Може би сте минали през много сексуални експерименти. Научавате какво работи за вас и какво не. Отървавате се от всички книги и изучавате собственото си тяло. Съпругът, партньорът или настоящият любим са по-експериментални във финансите. Тази година, когато Юпитер се премести във вашия 8-ми дом на 17 май, той или тя, ще види положителните резултати от този експеримент. Със сигурност доходите на вашата половинка ще се увеличат. Основните ви интереси тази година са домът и семейството (до 24 март и след 12 юни), деца, забавление и творчество (от 1 януари до 8 март и от 24 март до 12 юни), здраве, работа, любов и романтика (до 17 май), секс, лична трансформация, преоткриване и окултни изследвания (след 17 май).

Здраве

Както споменахме по-горе, здравето се подобрява тази година (а следващата ще бъде още по-добро). Разбира се, ще има периоди, в които здравето и енергията ще са на по-ниско ниво от обикновено – може би дори стресиращи. Но това са временни периоди, причинени от транзитите на бързите планети. Те не са тенденция за годината. Що се отнася до здравето, времето е ваш приятел. Бавните планети се движат, към все по-хармоничен аспект към вашият знак.

Бъбреците и бедрата винаги са важна зона за вас, тъй като тези области се управляват от вашия знак. Редовният масаж на бедрата ще укрепи не само бедрата и бъбреците, но и долната част на гърба. Краката също са важни за вашият знак, тъй като Нептун е вашата планета за здравето. А, с дългия престой на Нептун във вашия 6-ти дом, те станаха още по-важни. Така че редовният масаж на краката трябва да бъде част от здравословния ви режим. Ще укрепите не само тях, но и цялото тяло. Гръбначния стълб, коленете, костите, зъбите, кожата ще станат важни след 8 март и през следващите две години и половина. Редовният масаж на гърба и коленете ще бъде много полезен, както и редовните посещения при хиропрактик или остеопат.

С Нептун като вашата планета на здравето, вие винаги получавате полза от методите на духовно изцеление. А сега още повече. Ако практикувате такива техники, ще видите абсолютни чудеса в здравето си. Духът контролира напълно тяло (чрез ума). Ако се чувствате зле, посетете духовен лечител. Трябва да прочетете всичко, което можете по тази тема – има много литература по въпроса. Във вашата карта здравословните проблеми никога не са такива, каквито изглеждат. Ако Бог иска да привлече вашето внимание, той ще позволи да се развие здравословен проблем. (Той никога не изпраща такъв.) Когато привлече вниманието ви, здравословният проблем ще се разреши от само себе си: не е имало друга причина да е там. Много е важно да се молите и да останете в състояние на благодат. Това е добре само по себе си, но за вас е здравословно важно.

Дом и семейство

Плутон е във вашия 4-ти дом от много години – всъщност повече от двадесет. И така, домът и семейният живот са били подложени на дългосрочно, всеобщо пречистване. Това не е било приятно. Детоксикацията се провежда рядко. През годините е имало смъртни случаи в семейството – може би родители, баби, дядовци, може да не са умрели физически, но да са имали преживявания, близки до смъртта – може би и множество операции. Плутон, вашата финансова планета, в 4-ти дом в продължение на толкова много години показва, че вашият дом е бил място за бизнес, където изкарвате пари. Инсталирали сте домашен офис или друго офис оборудване и тази година тенденцията продължава (макар и по-слабо). Получавате финансова подкрепа от семейството. Вие харчите за дома и семейството, а те ви се отплащат за това.

Вашата семейна планета, Сатурн, прави голяма крачка напред във вашия 6-ти дом на здравето на 8 март. Това показва, че вероятно ще закупите фитнес оборудване и ще направите дома си по-здравословно място. Този транзит също така показва важността на емоционалното здраве. Няма нищо във вашата карта, което да е против преместване през тази година, но ако се преместите, то ще бъде на някое място близо до вода, здравен спа център или медицинска клиника. Ако планирате основен ремонт на дома, 1 януари до 24 март и 12 юни до края на годината биха били благоприятни периоди.

Ако възнамерявате само да направите козметичен ремонт или да купите предмети на изкуството за дома, 27-30 януари, 7-10 май и 4-7 декември, ще са добри периоди. Родителите или баби, дядовци изглеждат по-духовни тази година – по-меки, мили, нежни. Те ще имат възможност да се преместят. Децата ви просперират, но преместване не се очертава (няма нищо против това обаче). Ако са на подходяща възраст – ще са по-плодовити от обикновено. Внуци ако имате, ще имат желание за промяна, но това е малко вероятно да се случи тази година. (По-вероятно е следващата.)

Финанси и кариера

Въпреки че вашият дом на парите не е забележим тази година, налице са важни дългосрочни финансови промени. Тези промени няма да са внезапни, а по-скоро като процес, който ще продължи много години. Началото на този процес се случва тази година, от 24 март до 12 юни. Плутон, вашата финансова планета, започва своя двугодишен преход от Козирог към Водолей, от вашия 4-ти дом към вашия 5-ти. От много години сте консервативни по отношение на парите. Избягвате ненужния риск. Ако сте поемали рискове, те са били добре изчислени и добре застраховани. Вашата финансова преценка е била разумна в по-голямата си част (въпреки че, може да сте правили грешки, когато Плутон е получавал негативни аспекти от бързите планети или когато вашата планета на парите е била ретроградна).

Имли сте дългосрочен поглед върху богатството. Богатството се постига стъпка по стъпка по методични начини. В по-голямата си част сте избягвали да преследвате „бързите пари“. Харчихте за дома и семейството, а те от своя страна ви се отблагодаряват за това. Вероятно сте печелили пари от вкъщи, а семейството и семейните връзки са били от първостепенно значение за вашите приходи. Но сега Плутон започва да се мести.

Преместването му във вашия 5-ти дом показва промяна във вашето финансово мислене и нагласи. Ще започнете да поемате по-големи рискове, спекулациите ще ви привличат. Няма да трупате пари, а да се наслаждавате на богатството, което имате. Ще харчите за удоволствие. Ще научите как да се наслаждавате на акта на правене на пари. Ще печелите по забавни начини. Тези от вас, които инвестират, ще бъдат привлечени към компании, които се грижат за младежкия пазар – музика, развлечения, видео игри, производители на играчки и други подобни.

Ще харчите повече за вашите деца. В много случаи децата всъщност ще предоставят материална подкрепа. В други случаи децата ще ви мотивират да печелите повече или ще ви насочат към изгодни идеи за бизнес. Плутон, преминаващ във Водолей, благоприятства високите технологии и онлайн света – компютри, софтуер, уебсайтове, онлайн търговия и т.н. Тази година (и следващата) ще се колебаете между трезвия подход на Козирог и свободомислието на Водолей. Вашият 10-ти дом на кариерата не е забележим тази година. По същество е празен, само бързи планети ще минават там, създавайки краткосрочни ефекти. Вие сте повече или по-малко доволни от нещата такива, каквито са и няма нужда да правите големи промени.

Планетата на вашата кариера, Луната, е най-бързо движещата се от всички планети. Докато на другите бързо движещи се планети (Слънцето, Меркурий и Венера) им трябва една година, за да преминат през вашият хороскоп, Луната прави това всеки месец. През годината тя ще премине през диаграмата ви най-малко дванадесет пъти, така че има много краткосрочни тенденции в кариерата, които зависят от това къде е Луната и аспектите, които получава. Най-общо казано, новолунието и пълнолунието обикновено са важни дни за кариера. Периодите на растяща луна са по-добри от гледна точка на кариерата, отколкото периодите на намаляваща. Ще имате повече енергия и ентусиазъм за постигане на кариерни цели по време на периодите на растяща луна, отколкото по време на периодите на намаляваща. Лунното затъмнение на 5 май ще донесе както финансови, така и кариерни промени – може би и сътресения.

Любов и социален живот

Очаква ви една много силна и щастлива година по отношение на любовта, социалните контакти. Така че е разбираемо, защо кариерата и финансите., ще останат на заден план. Вашият фокус е върху любовта, социалния живот и романтичните увлечения. Те са много по-интересни за вас, отколкото въпроси като пари и кариера. Юпитер се движи през вашия 7-ми дом на любовта тази година, което е класически индикатор за романтика и социална експанзия като цяло. Означава щастие и късмет в тези области. Така че необвързаните тази година, вероятно ще срещнат онзи специален човек когото търсят.

Възможен е брак или начало на съвместно съжителство. Всички било то необвързани или обвързани, ще общувате повече, ще се срещате с нови хора, ще създавате нови приятелства – и то значими. Ще присъствате на повече сватби и други видове социални събития. С Юпитер във вашия 7-ми дом, ще намирате чужденци, професори и религиозни хора за привлекателни. Имате аспектите на някой, който се влюбва в своя професор, гуру, свещеник или равин. Романтични запознанства, могат да се случат в чужбина, в религиозни или образователни среди. Цените учените и високообразованите хора. Харесвате хора, от които може да научите нещо.

Тъй като Марс е вашата любовна планета, вие природно предпочитате „любовта от пръв поглед“ и тази година повече от всякога. Веднага показвате чувствата си. Има мигновенно опознаване. Вероятно твърде избързвате с връзките и може да получите няколко силни удара, докато не се научите на повече предпазливост. Но когато интуицията ви работи добре, бързо ще откривате подходящите хора. Вашата любовна планета Марс е сравнително бързо движеща се планета и преминава през седем знака тази година. Той е „среден“ вид планета. Той се движи по-бързо от бавните планети, но и по-бавно от бързо движещите се като Слънцето, Меркурий и Венера. По този начин има много краткосрочни тенденции в любовта, които зависят от това къде е Марс и аспектите, които получава.

Самоусъвършенстване

Клеър Мартин в своята книга Алхимия: Душата на астрологията постулира, че транзитите на бавните планети – Плутон, Нептун, Уран и Сатурн – трябва да се тълкуват като космическа алхимия в дадена област от живота. Алхимията никога не е имала за цел, да направи злато от олово. Това бяха само символи на нещо по-дълбоко. Алхимията беше свързана с трансформиране на психологическото олово (отрицателните преживявания, навици и нагласи) в духовно и психологическо злато. Изглежда като естествен процес, който се случва автоматично – но разбира се резултатите ще са по-добри, ако човек разбира процеса и му помага.

Тази трансформация се случва във вашия емоционален живот с вашите навици, чувства и емоционални реакции – повече от двадесет години. Вашите емоционални модели са напълно (или почти) трансформирани. Сега сте емоционално по-здрави от всякога. Тъй като Плутон сега преминава във Водолей, вие ще видите този алхимичен процес в творческия си живот, във вашите представи за удоволствие и забавление и в отношенията ви с децата. Сега сте в самото начало на този процес и той ще става все по-силен и интензивен с годините.

Юпитер ще се премести във вашия 8-ми дом на регенерацията, прераждането, секса на 17 май и ще прекара остатъка от годината там. Това също допринася за продължаващата космическа алхимия.

Това е период за прочистване – за потъване в подсъзнанието и изчистване на нежеланите емоционални и ментални модели там (това, което е останало от тях). Също така е добро време за отслабване и физическа детоксикация. Но най-вече този период всъщност е свързан с раждането на човека, който искате да бъдете – на вашето идеално аз. Този идеален аз вече е там, но е скрит зад купища страх, тревоги, вярвания и може би последствия от травматични преживявания. Изчистете ги и това, което остане, е вашето идеално аз. Вашата духовна планета, Меркурий, е бързо движеща се планета, което означава, че много краткосрочни духовни тенденции, ще зависят от това къде е Меркурий и аспектите, които получава.

Скорпион

10.24 – 11.22

Скорпион

Основни тенденции

Тази година се случват много промени и голяма част от тях, ще бъдат в дългосрочен план. Плутон, управителят на вашия хороскоп и следователно много важна планета във вашата диаграма, започва двугодишен преход от Козирог към Водолей. Усещате само началото на това тази година, но през следващите (особено 2025 г.) ще усетите ефектите много по-силно. Повече от двадесет години Плутон революционизира начина, по който мислите, вашите умствени модели. Тази работа е почти завършена. Когато Плутон се премести във Водолей, вашия 4-ти дом, ще започне трансформация на дома, семейството и емоционалния живот.

Сатурн прави крачка напред във вашия 5-ти дом на 8 март. Това ще се отрази на вашите деца. Ще има нужда да ги дисциплинирате правилно – да им поставите нужните ограничения. Тук не става дума за жестокост, а за тяхно добро. Може да им навредите повече (в дългосрочен план), ако им позволявате прекалено много, отколкото ако сте твърде строги. Жените в детеродна възраст, по-трудно ще забременяват. Юпитер ще бъде във вашия 6-ти дом на здравето и работата до 17 май. Това показва чудесни възможности за работа, които се отварят пред вас – и то добре платени. Тъй като Юпитер е вашата финансова планета, той сигнализира за нов подход към приходите. Вие харчите за здравето си, но може също да печелите от него.

Може би основната тема тази година е преместването на Юпитер във вашия 7-ми дом на любовта и романтиката на 17 май. Това е труден вид транзит. Уран е във вашия 7-ми дом вече много години и присъствието му е дестабилизирало вашия брак или връзки. Вероятно е имало много разводи или раздели през последните няколко години. Сега Юпитер се мести в този дом и това отново връща вашето желание за брак. Но това може да не е препоръчително. Любовта все още е много нестабилна. Добрата новина е, че има възможност за сключване на брак. Основните ви интереси тази година ще бъдат интелектуалните интереси и комуникацията (до 24 март и от 12 юни до края на годината), дома и семейството (до 8 март и от 24 март до 12 юни), децата, забавления, творчество, здраве и работа (до 17 май) и любов, романтика и социални дейности.

Здраве

Здравето, ще е нормално тази година. Но не може да се каже, че ще е перфектно – на моменти ще имате три бавни планети в стресиращо положение спрямо вашият знак (от 17 май до 12 юни), но други бавни планети (Сатурн и Нептун) създават хармонични аспекти. Също така напрежение върху здравето може да бъде повече почувствано от родените в началото на асцендента или началото на знака – от 23 до 25 октомври. Добрата новина е, че може да направите много, за да подобрите здравето и енергията си. Обърнете повече внимание на уязвимите зони – дебелото черво, пикочният мехур и половите органи, те винаги са важни области за вас. Безопасния секс и умереността са много важни. Мускулатурата е друга важна област за вас, тъй като Марс, планетата, която управлява мускулите, е вашата планета на здравето.

Така че активните физически упражнения са добри за вас – всеки според възрастта и етапа от живота си. Не е необходимо да сте спортист, просто поддържайте добър мускулен тонус Слабите или отпуснати мускули могат да извадят гръбнака и скелета от равновесие и да нарушат баланса ви. Юпитер, вашата финансова планета, във вашия 6-ти дом показва, че доброто здраве за вас означава и добро финансово здраве. Финансовите възходи и падения могат да повлияят на действителното ви физическо здраве – ако го позволите. Не трябва да допускате това, здравето си е здраве, а финансите са си финанси. Дръжте тези неща разделени в ума си. Вие сте много повече (и по-важни) от вашия банков баланс или нетно богатство. Бъдете здрави и всичко с парите ще се оправи.

Тази година започват дълготрайни промени във вашия личен външен вид и имидж. Лунното затъмнение във вашия знак на 5 май допринася за това. Ще промените своя „облик“, представянето си пред света тази година – и за много години напред. Вашата здравна планета, Марс, прекарва много месеци „извън орбита“ – от 1 януари до 4 май. По този начин по отношение на здравето вие сте извън обичайната си норма. Проучвате терапии и лечения, които са извън нормалните ви възприятия. Марс е умерено бързо движеща се планета, преминаваща през седем знака и домове от вашия хороскоп тази година. И така, има много краткосрочни здравни тенденции, които зависят от това къде се намира Марс във всеки един момент и от аспектите, които получава.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом на дома и семейството е силен от няколко години и ще остане такъв през част от следващата година. В следващите години обаче, той ще стане много по мощен и важен. Последните две години – и особено миналата – бяха предизвикателни, както емоционално, така и за вашите семейни отношения. Усещали сте бреме, дисциплина, кръст за носене. Вече си научихте урока и на 8 март нещата стават много по-лесни. Родителите са били силно стресирани през последните две години и половина. Възможно е да са имали здравословни проблеми. За щастие до 8-ми март нещата се подобряват. Здравето също трябва да се подобри.

С Уран, вашата семейна планета, във вашия 7 дом от много години, вие общувате повече от дома и с членовете на семейството. Вероятно сте ремонтирали, обновявали, декорирали дома – направили сте го не само дом, но и социален център. Тази тенденция се запазва и през следващата година. Краткият флирт на Плутон във вашия 4-ти дом, от 24 март до 12 юни, е сигнал за предстоящите неща. Ще бъдете много съсредоточени върху дома и семейството. Вероятно ще представите образ на „семеен мъж“ или „семейна жена“. Вашето семейство ще бъде важна част от вашата идентичност. По-важното е, че ще се ровите в миналото си от терапевтична гледна точка. Много от вас ще се включат в официални терапевтични режими – психологически или духовни. Ще преглеждате миналото си и ще работите, за да се примирите с него.

Ако планирате ремонт от 21 май до 11 юли ще бъде добър период за това. Ако само декорирате жилището 3-27 януари изглежда подходящо време. Това би било подходящ момент и за закупуване на предмети на изкуството за дома. Има малка вероятност за преместване тази година – по-вероятно е през следващата. Нещата изглеждат щастливи и може да се случи внезапно. Тази година вероятно мислите за това или го планирате. Родители, баби, дядовци, вероятно ще се преместят тази година. На братята и сестрите също им се очертава преместване. Освен това изглеждат много плодовити. Децата изглеждат по-скоро песимистични относно живота им – но преместване е по-вероятно следващата година, отколкото тази. На вашите внуци (ако имате) им предстои стабилна семейна година.

Финанси и кариера

Предстоящата година изглежда просперираща, насладете и се. Юпитер, вашата планета на парите, ще бъде в Овен, вашия 6-ти дом, до 17 май. Юпитер се чувства много комфортно в знака на Овен и това показва увеличение на приходите. Юпитер във вашия 6-ти дом също показва добър късмет при намиране на работа. Ако сте служител, пред вас се откриват много щастливи възможности за работа – мечтани възможности – и те изглеждат добре платени. Юпитер в стремителния Овен показва привличане към риска. Когато интуицията е добра, тези рискове се отплащат. Когато интуицията не работи, може да има загуби. Имате желание за бързи пари, искате бързо да забогатеете. Трябва обаче да внимавате за измамници, които много обичат хора с такъв манталитет.

Юпитер във вашия 6-ти дом показва печалби, случващи се чрез работа – от висока продуктивност. Също така, това говори за добро усещане за инвестиции в областта на здравеопазването, особено фармацевтичните продукти насочени към спортисти, също в компании за оръжия и муниции. На 17 май Юпитер преминава в Телец и остава там до края на годината. Това води до по-консервативен подход към финансите. По-малко риск. Финансовата преценка е по-разумна. Юпитер в Телец благоприятства инвестициите в селски недвижими имоти, земеделска земя и селскостопански машини. Юпитер ще се движи близо до Уран (въпреки че транзитът не е точен) след 17 май. Това благоприятства инвестициите в жилищни имоти, хотели, ресторанти и хранителния бизнес като цяло и се увеличава през следващата година.

Юпитер във вашия 7-ми дом на любовта след 17 май дава много послания. Този транзит може да донесе възможности за партньорства или съвместни предприятия. (Ако притежавате фирма, може да се случи продажба или сливане.) Това също сигнализира за важността на вашите социални контакти във финансите, те изглеждат много полезни. За разлика от финансите, вашият 10-ти дом на кариерата не е забележим тази година. По принцип е празен. Само бързо движещи се планети ще се движат там и ефектът им е краткосрочен. Така че, това не е много силна година за кариерата.Това може да се разглежда като нещо добро. Означава удовлетворение от начина, по който стоят нещата. Няма нужда да правите промени.

Вашата планета на кариерата, Слънцето, ще бъде затъмнена два пъти тази година. Веднъж на 20 април и отново на 14 октомври. Това ще разклати кариерата и ще създаде промени. Слънцето е бързо движеща се планета и затова има много краткосрочни тенденции, които зависят от това къде е Слънцето и аспектите, които получава. Венера, вашата планета на любовта, ще прекара повече от четири месеца във вашия 10-ти дом тази година – необичайно дълъг транзит за Венера. (Нейният нормален транзит в знак е един месец.) Така че от 5 юни до 9 октомври за напредък в кариерата, ще бъдат полезни социалните връзки. Посещавайте или организирайте, подходящи партита и събирания. Но e възможно също този транзит да указва повече за любовни връзки, отколкото за кариера.

Любов и социален живот

Любовният живот е във вашият фокус от много години. От много време Уран преобръща целия ви социален кръг. Привикването към социалните промени е важен житейски урок. Уран дестабилизира любовния и социалния живот – много от вас са се развели или преживели раздяла през последните години. От друга страна, любовният живот стана много по-вълнуващ. Любовта и романтичните възможности могат да се случат по всяко време, на всяко място и по напълно неочаквани начини. Никога не знаеш кога стрелата на Купидон ще те уцели.
Тази година Юпитер ще се премести във вашия 7-ми дом след 17 май. Като цяло това е класически сигнал за брак.

Но тъй като и Уран все още е в 7 дом, по скоро може да указва за сериозни романтични отношения. Брак не се препоръчва. Радвайте се на любовта, но отложете обвързването за известно време. Не бързайте. Преместването на Юпитер във вашия 7-ми дом показва, че голяма част от общуването ви е свързано с работата. А по-късно, от 5 юни до 9 октомври, изглежда ще е свързано с кариерата. Тази година наистина имате аспектите на някой, който обича да прави бизнес с приятели, с хората, с които общува. Или се опитвате да общувате с хората, с които правите бизнес. Бизнесът става просто още едно продължение на социалния живот. И същото се случва с кариерата по-късно през годината.

Венера на върха на вашият хороскоп в 10-ти дом от 5 юни до 9 октомври, сигнализира за отличен любовен и социален период. Нейната позиция показва, че любовта е с висок приоритет -и обръщате голямо внимание на тази област. Освен това, необвързаните са привлечени от успешни хора с висок статус – особено през този период. С такива хора са възможни романтични отношения. И тъй като Венера също е вашата духовна планета, вие също сте привлечени от духовни тип личности. Тъй като Венера е бързо движеща се планета, ще има много краткосрочни тенденции в любовта, които ще зависят от това къде се намира и аспектите, които получава.

Самоусъвършенстване

Духовният Нептун е във вашия 5-ти дом на забавлението и творчеството от много години и ще бъде там още дълго. Тези от вас които се занимават с творчество са били необичайно вдъхновени – идеите са идвали отгоре. Децата ви също са станали по-духовни. Те имат разкриващи сънища и свръхестествени преживявания. Телата им също са по-чувствителни, те се усъвършенстват и одухотворяват. Затова трябва да избягват алкохол и наркотичните вещества, тъй като тялото може да реагира прекомерно на тези неща. Добре е да разберете какво се случва с тях, за да може да се справите по-добре с възпитанието. Опитайте се, да не пренебрегвате техните мечти и преживявания. Слушайте без да критикувате. Тази година Сатурн ще се премести във вашия 5-ти дом на 8 март и ще остане там през следващите две години и половина.

За креативните от вас, това сигнализира за необходимост от повече структура и внимание към детайлите във вашите произведения. Те не трябва бъдат безформени и неясни. Освен това, както споменахме, има нужда да се научите как да дисциплинирате децата си. Дисциплината не означава жестокост – точно обратното. Правилната дисциплина – поставянето на справедливи граници – ще им помогне сега и в следващите години. Тенденцията от много години вероятно е била да им давате прекалено много свобода на действие. Но това няма да работи сега.

Мечтателността, фантазията, осъзнаването на висшите светове са прекрасни неща за децата, но те също трябва да могат да се справят с практическите дела в живота. Така че, трябва да постигнете правилния баланс. Сатурн управлява вашия 3-ти дом на интелектуалните интереси. Позицията му в знака Риби показва промени в интелектуалните ви интереси. Ставате по-духовни. Духовните книги и списания са по-привлекателни в тези дни.

Венера, вашата духовна планета, както и ваша планета на любовта, е бързо движеща се планета и в предстоящата година има много краткосрочни духовни тенденции. Венера, ще прекара повече от четири месеца във вашия 10-ти дом на кариерата, това е добре за любовния живот, но е добре също и за духовния. Става по-важен, по-фокусиран. Така че нейното пребиваване тук е период за голям духовен напредък. Освен това указва, че може да се издигнете в кариерата, чрез участие в благотворителни и алтруистични дейности. В някои случаи транзитът на Венера може да се разчете, че вашия любовен живот и духовно израстване е действителната ви кариера и мисия в живота – от 5 юни до 9 октомври.

Стрелец

11.23 – 12.21

Стрелец

Основни тенденции

Плутон, вашата духовна планета, все още е във вашия дом на парите през по-голямата част от тази година, но започва да прави преход към вашия 3-ти дом на интелектуалните интереси. Това ще бъде двугодишен процес. През 2025 г. той ще влезе във вашия 3-ти дом в дългосрочен план – за около двадесет години. Тази година обаче, той се премества от 24 март до 12 юни. Това има големи последици за вашия вкус към четене и образование. Сатурн беше във вашия 3-ти дом през последните две години и половина и на 8 март навлиза във вашия 4-ти дом, където ще остане през следващите две години и половина. Това носи важни промени в семейството и емоционалния живот.

Юпитер, управителят на вашия хороскоп и следователно много важна планета във вашата диаграма, ще бъде във вашия 5-ти дом на забавленията и творчеството до 17 май. Това е забавен период в живота, време за парти, щастлив период. Личното творчество, ще бъде силно. Жените в детеродна възраст, ще са по-плодовити и като цяло, ще има повишен интерес към децата. На 17 май Юпитер влиза във вашия 6-ти дом на здравето и работата и остава там през останалата част от годината. Той се присъединява към Уран, който е във вашия 6-ти дом вече много години. Пребиваването на Юпитер тук повишава интереса ви към здравето и работата. Идват добри възможности за работа. Ако е имало здравословни проблеми, трябва да получите най-добрите сценарии за излекуване.

Венера ще прекара повече от четири месеца, във вашия 9-ти дом – необичайно дълъг транзит за нея. (Обичайният й транзит е един месец.) Така че това е значителен престой. Това засилва любовта ви към пътуванията в чужбина и висшето образование. Може да се появи възможност за работа в друга страна (Венера е вашата планета на здравето и работата). Ако има здравословен проблем, може би чужденец или чуждестранна болница ще ви помогне. Основните ви интереси тази година са финансите (до 24 март и след 12 юни), интелектуални интереси и общуване (от 1 януари до 8 март и от 24 март до 12 юни), дом и семейство, забавление, деца и творчество (до 17 май), и здраве и работа.

Здраве

Сатурн, присъединяващ се към Нептун в стресиращ аспект към вашия знак, прави здравето по-деликатно тази година. Само по себе си това няма да създаде големи проблеми, но когато другите бавни планети в допълнение създават стресови аспекти, може да станете по уязвими към болести. Добрата новина е, че сте много фокусирани върху здравето – особено след 17 май Така че няма вероятност да изтървете извънконтрол нещата. Това е добре за здравето. Освен това, може да направите много, за да го подобрите и да предотвратите развитието на болести. Сърцето става важна зона за вас след 8 март и остава такава през следващите две години и половина. Още по-важно става от 5 юни до 9 октомври, тъй като вашата здравна планета остава в Лъв (знакът, който управлява сърцето) повече от четири месеца. Важното за сърцето е да избягвате безпокойството и тревогите, двете емоции, които го стресират. Заменете безпокойството с вяра.

Черният дроб и бедрата винаги са важни за Стрелец, тъй като вашият знак управлява тези области. Те стават още по-важни след 17 май, когато Юпитер влиза във вашия 6-ти дом. Глезените и прасците се превърнаха във важна област от 2019 г., когато Уран влезе във вашия 6-ти дом. И те ще останат важни още няколко години. Осигурете повече опора на глезените, когато тренирате, правете масажи. Вашата планета на здравето Венера е бързо движеща се планета. През годината тя ще преминава през целия ви хороскоп, така че има много краткосрочни тенденции за здравето, които зависят от това къде е Венера и аспектите, които получава.

Тъй като Сатурн ще създава стресови аспекти, не се тревожете ако не може да пробягвате обичайните разстояния. Съвсем нормално е. Все едно вървиш нагоре. Има повече съпротива, с която трябва да се справите. Ще ви е необходима повече енергия, дори когато ходите по равна пътека. Така че, слушайте съобщенията на тялото и се опитайте да не надхвърляте възможностите на организма си.

Както споменахме, Уран е във вашия 6-ти дом от 2019 г. Така че някои от тенденциите от последните години все още са в сила. Вие сте привлечени от алтернативни терапии, ще експерементирате повече по отношение на здравето. В процес сте на изучаване на своето тяло – как функционира и какво работи за вас. Когато Юпитер влезе във вашия дом на здравето на 17 май, ще научите, че доброто здраве, ще направи много повече за подобряване на външния ви вид, отколкото множеството лосиони и отвари. Просто бъдете здрави и външният вид, ще отразява това.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом на дома и семейството е бил във вашият фокус в продължение на много години и става още по-важен през следващата година. Основната тема за тази година е преместването на Сатурн в този дом на 8-ми март. Това може да бъде доста стресиращо. Изглеждате емоционално подтиснати. Може би не се чувствате сигурни, когато изразявате това, което наистина чувствате, и тенденцията ще бъде да потискате чувствата си. Това е опасно. Имате нужда от безопасен начин да изразите своите емоции, без да ги потискате или да си го изкарвате на другите.

Миналата година семейният кръг се е разширил. В много случаи това става чрез сватби, раждания. Жените в детеродна възраст са били изключително плодовити. Тази година виждаме обратното. Бременността може да бъде проблематична. Има възможност – особено до 17 май – но ще е по-сложно.

Сатурн е вашата финансова планета и неговото преместване в 4-ти дом през март показва, че харчите повече за дома и семейството, но може и да печелите от дома и семейството. Ако не сте се преместили през изминалата година, тази година не е добра за това. По-добре да използвате по-ефективно пространството в което живеете. Много от вас се чувстват на тясно в сегашните си квартири. Опитайте се да бъдете по-креативни в използването на своето жилище. Семейният живот тази година изглежда като бреме, задължение и дисциплина. Радостта от семейния живот сякаш я няма. Вие изпълнявате задълженията си и другите също, но се чувствате нещастни. Обикновено не сте депресивен човек, но тази година ще трябва да работите повече, за да избегнете това.

Ако планирате основен ремонт, 1-21 май и 1-24 ноември изглеждат благоприятни периоди. Ако просто правите козметично обновяване, 27 януари до 20 февруари, 7 май до 5 юни и 6-29 декември са добри времена. Тези периоди са добри и за закупуване на предмети на изкуството или други декорации за дома. Родителите изглеждат тъжни и песимистични. Може би, се чувстват по-стари от годините си. Нещата изглеждат черни. Преместване е малко вероятно тази година – но може да се случи през 2024 г. Братята и сестрите може да се преместят тази година (но по-късно през годината), а също и следващата. Ако братята и сестрите са жени в детеродна възраст, ше са много плодовити тази година. Децата просперират и живеят на висок стандарт, но тази година няма вероятност да се преместят. Внуци ако имате, им предстои спокойна, стабилна семейна година. Преместване е малко вероятно.

Финанси и кариера

Предстоящата година е финансово значима. Първо, както споменахме по-горе, Плутон напуска вашият дом на парите. Започва тази година, но ще продължи още няколко, тъй като Плутон е най-бавната планета. По-важното е движението на вашата финансова планета, Сатурн, от Водолей в Риби на 8 март. Позицията на Сатурн във вашия 3-ти дом през последните две години и половина сигнализира за печалби, получени от покупка, продажба, търговия, реклама и от вашите добри комуникационни умения. Били сте по-експериментални във финансовите въпроси. Стартиращи, технологични и онлайн компании бяха привлекателни и печеливши. Сега преместването на Сатурн във вашия 4-ти дом носи нови финансови нагласи.

Като начало, вашата финансова планета в духовният знак Риби подчертава важността на интуицията във финансовия живот. Вие сте естествено интуитивни, но сега дори повече от нормалното – и особено по отношение на парите. Финансовите насоки идват при вас в сънища, видения и предчувствия. Също така от екстрасенси, астролози, таролози и духовни канали. Вие сте естествено щедри, но през следващите години още повече. Вашата благотворителност ще се увеличи. Финансовата планета в Риби благоприятства нов набор от индустрии – петрол, природен газ, водоснабдяване, компании за бутилиране и пречистване на вода, корабоплаване, корабостроителна и риболовна индустрия. Ще имате добра интуиция за тези видове инвестиции.

Има взаимни фондове, базирани на „социалната отговорност“. Те биха били привлекателни за вас през следващите години. Сатурн в 4-ти дом също благоприятства жилищните имоти, ресторантите, хранителния бизнес, хотелите и компаниите, които обслужват собствениците на жилища. Някои от вас ще бъдат привлечени от психологията или психиатрията. Семейството и семейните връзки ще играят важна роля във финансите – повече от предишни години. Подкрепата между членовете на смейството е добра. Вие подкрепяте вашите близки и те подкрепят вас. Но най-важното е, че ще изследвате духовните закони на богатството.

Вашият 10-ти дом на кариерата не е виден тази година. По принцип е празен. Само бързи планети ще се движат там и техните ефекти ще са краткосрочни. Дома на семейството е много по-силен от дома на кариерата и това не е силна година за вашата професия. Не се очакват промени в тази област. Вашата кариерна планета, Меркурий, е бързо движеща се и преминава през целия ви хороскоп всяка година. По този начин има много краткосрочни тенденции в кариерата, които зависят от това къде е Меркурий и видовете аспекти, които получава.

Любов и социален живот

Вашият 7-ми дом на любовта не е виден тази година. Само бързи планети ще се движат там и техните ефекти ще са краткосрочни, така че това не е силна година за романтика. Изглежда в тази област не се очаква промяна. Сегашната ви връзка (ако сте в такава) най-вероятно ще продължи, а тези, които нямат връзка, най-вероятно също ще завършат годината по този начин. По принцип изглеждате доволни от начина, по който стоят нещата. Догодина обаче ще е друга история. Вашият 7-ми дом става много по-силен през 2024 г. и необвързаните вероятно ще намерят своята любов. Това е по-скоро година на подготовка. Психически и емоционални промени трябва да се случат, преди да срещнете този специален човек. Една сериозна романтична среща – не се случва просто така. Условията трябва да са подходящи и за двете страни. И това е, което се случва тази година.

Вашата планета на любовта е Меркурий – същата като вашата планета на кариерата. Фактът, че са еднакви, говори много за любовния ви живот. Това е много важно за вас. В много случаи това е вашата истинска кариера. Дори и да се занимавате професионално с нещо различно, вашата истинска мисия са вашите приятели и брачен партньор. В много случаи човек избира кариерата си, въз основа на любовните и социалните възможности, които предлага – не толкова на самата работа. Меркурий, както казахме, е много бързо движеща се планета. Освен това е непостоянен в движенията си. Понякога той препуска през небесата. Понякога се забавя. Понякога стои неподвижно, а понякога се връща назад.

Това е природата на вашия любовен живот. Склонни сте да бъдете непостоянни, отразявайки движенията на Меркурий. По този начин има много краткосрочни тенденции в любовта, които зависят от това къде е Меркурий и аспектите, които получава. Обикновено Меркурий е ретрограден три пъти в годината. През следващата година обаче той ще бъде четири – до 17 януари, от 21 април до 14 май, от 23 август до 14 септември и след 13 декември. Любовта може да изглежда, че зацикля през тези периоди. Вашата социална преценка не отговаря на обичайния стандарт. Неразумно е да се вземат важни любовни решения – по един или друг начин – през тези периоди.

Самоусъвършенстване

Интуицията е важна във вашия финансов живот от много години. Вашата духовна планета, Плутон, е във вашия дом на парите повече от двадесет години и ще бъде там през по-голямата част от следващата година. Но сега вашата финансова планета Сатурн се премества в Риби на 8-ми март и значението на интуицията става още по-силно. Предстоящата година е изцяло за „парите-чудо“, а не толкова за „естествените пари“. Изпитвали сте действието на чудодейните пари в продължение на много години, но сега още повече. Естествените пари – парите, които получаваме от нашите работни места, родители, съпрузи, инвестиции, социалноосигурителна система и т.н. – също са пари-чудо, но по-прикрит начин. „Чудотворните пари“ са обикновенни пари, но които идват по неочаквани начини – по начини, които никога съзнателно не сме си представяли.

Това се случва, когато прилагате духовните закони на богатството по правилен начин – без съмнения или подсъзнателно отхвърляне. През годините сте изучавали духовните закони на богатството и сте придобили много познание за тях. Тази година ще навлезете още по-дълбоко в темата и ще видите забележителни резултати. Има финансова гледна точка за богатството, както има и духовна гледна точка. Има прилики между двете, но разликите са огромни и често противоречиви. Тъй като всички ние сме възпитани да вярваме в определени неща – например че богатството идва с „пот на челото“ – извършването на прехода е предизвикателство. Но вие ще го направите.

От финансова гледна точка, вашето богатство се определя от вашите банкови извлечения и оценки на акциите. В духовна перспектива вашето богатство идва от безкрайните ресурси на Божественото. Колко физически пари имате няма значение. От финансова гледна точка даването намалява вашето богатство. От духовна гледна точка даването го увеличава. От финансова перспектива работата създава богатство. От духовна гледна точка е точно обратното – богатството създава работа. Тук е включена работата(в смисъл, че физическите движения са необходими), но самата работа е страничен ефект от потока на духовно даване. Така че, продължавайте с усилията си, ще видите добри резултати. Има също много литература за духовното богатство и трябва да продължите да четете всичко, което можете за него.

Козирог

12.22 – 01.20

Козирог

Основни тенденции

Тази година в живота ви се случват поредица от много важни и дългосрочни промени. Без съмнение усещате вълнението дори сега. Плутон е във вашия знак повече от двадесет години. По този начин целият ви образ, личност, начин на обличане и представа за себе си са променени. Вие сте напълно различни от това, което сте били преди двадесет години. Изграждали сте своя идеален образ и личност. Било е трудно – Плутон може да бъде много интензивен и екстремен. Но работата е почти завършена. Плутон все още ще бъде предимно във вашия знак тази година, но ще влезе за кратко във Водолей, от 24 март до 12 юни. Това е предвестник на нещата, които предстоят. Плутон ще се движи във и извън вашия знак и през следващата година, преди да се премести във Водолей през 2025 г. за дълго време (поне още двадесет години).

През последните години може би сте се сблъсквали с операции (дори и козметични) и преживявания, свързани със смъртта. Били сте много сексапилни. Скоро обаче (сега сте в началните етапи), Плутон ще трансформира финансовия ви живот – ще го направи идеален. Така че там ще се случват всякакви кризи. Те трябва да се разглеждат не като наказания, а като възпитание. Другата голяма промяна – и важна за вас – е преместването на Сатурн от Водолей в Риби на 8 март – от дома ви на парите във вашия 3-ти дом на интелектуалните интереси. Това е добър транзит за студенти, хора занимаващи се с интелектуална работа. Ако се съсредоточите върху обучението или работата, непременно ще имате успех. Интелектуалните и комуникационни способности, също ще бъдат по-изострени от обикновено.

Юпитер ще бъде във вашия 4-ти дом до 17 май. Това може да донесе преместване и повишена плодовитост за жените в детеродна възраст. Животът става по-забавен след 17 май, тъй като Юпитер преминава през вашия 5-ти дом на забавлението и творчеството. Уран е в този дом от много години (и остава тук тази година). Било ви е по-трудно да се справяте с децата, тъй като са били по-непослушни, непокорни. Тази година обаче нещата изглеждат по-лесни. Вашите основни интереси тази година ще бъдат тялото, имиджа и външния вид (до 24 март и от 12 юни до края на годината); финанси (до 8 март и от 24 март до 12 юни); интелектуални интереси и общуване; домашно, семейно и емоционално здраве (от 1 януари до 17 май); деца, забавление и творчество.

Здраве

Здравето като цяло ще е добро тази година. Плутон във вашия знак през по-голямата част от годината не би трябвало да представлява голям проблем, тъй като имате работа с него повече от двадесет години и вече знаете как да се справите. Освен Плутон, Юпитер ще направи стресиращ аспект от 1 януари до 17 май. След 17 май обаче единствената планета в неблагоприятен аспект ще е Плутон. Вашият 6-ти дом на здравето също е основно празен, само бързи планети ще преминават през него и техните ефекти ще са краткотрайни.

Това е нещо положително за здравето. Не обръщайте излишно внимание, тъй като няма нищо лошо. Разбира се, ще има периоди, в които здравето и енергията ще са по-слаби от обикновено – може би дори стресиращи. Това е в резултат на транзитите на бързо движещи се планети, но те са временни, а не тенденция за годината. Когато преминат, вашето нормално добро здраве и енергия се възвръщат. Въпреки че здравето ви е добро, може да го подобрите още повече, ако обърете внимание на уязвимите зони.

Белите дробове, ръцете, раменете и дихателната система са винаги важни за Козирог, тъй като Меркурий, планетата, която управлява тези области, е вашата планета на здравето. Редовният масаж на ръцете и раменете би бил чудесен. Напрежението има тенденция да се събира в раменете и по този начин ще бъде освободено. Меркурий, вашата планета на здравето, е много бързо движеща се планета. Той преминава през целия ви хороскоп за година и затова има много краткосрочни здравни тенденции, които зависят от това къде е Меркурий и видовете аспекти, които получава.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом е силен тази година и изглежда щастлива област от живота. Благосклонният Юпитер се движи там от 1 януари до 17 май. Това носи премествания, покупка на имоти, къща, вила, втори дом. Понякога хората не се преместват буквално, а ремонтират или разширяват съществуващото жилище, така че да стане по-удобно. Ефектът е „сякаш“ са се преместили. Този транзит често показва щастлива покупка или продажба на дом. Семейният кръг се разширява и през следващата година. Обикновено това се случва чрез раждания или бракове, но не е задължително. Понякога срещате хора, които са „като“ семейство за вас – които изпълняват тази функция.

Както споменахме по-горе, жените в детеродна възраст са необичайно плодовити през цялата година. Това е година за емоционално изцеление. Заплетените емоционални проблеми се разрешават. Има усещане за оптимизъм и благополучие на емоционално ниво. Тези от вас, които преминават през някакъв вид лечение, ще постигнат голям напредък и ще получат много прозрения през следващата година. По принцип хората страдат от своето минало, но тази година гледате на миналото положително. Може би си спомняте добрите стари времена. Разбира се, в миналото е имало болка, но е имало и добри моменти. Добре е да запомните това. Родителите или баби, дядовци, просперират през тази година, живеят на висок стандарт – добър живот. Трябва да следите за килограмите си през тази година.

Вашите деца също просперират и изглежда се радват на своята свобода. Възможно е да са имали многократни премествания през последните години, тъй като изглеждат неспокойни. Може да няма официално преместване тази година, но те биха могли да живеят на различни места за дълги периоди от време. Внуци ако имате, ги очаква спокойна, стабилна семейна година. Може би мислят за преместване, но следващата година изглежда по-вероятна за това. Ако планирате основен ремонт на дома, 11 юли до 28 август и 24 ноември до 31 декември са добри периоди. Ако само козметично обновявате дома или купувате предмети за декорация, от 20 февруари до 16 март изглежда подходящ момент за това.

Финанси и кариера

Тази година се случват много финансови промени, но в крайна сметка ви очаква просперитет. Следващата година изглежда още по-благополучна от тази. Вашият дом на парите, който беше забележим през последните две години, става по-малко виден тази година. Сатурн излиза от 2-ри дом на 8 март. Плутон се премества за кратко от 24 март до 12 юни, но след 12 юни дома на парите ще бъде празен. Въпреки това Юпитер ще се движи с вашата финансова планета Уран от 17 май, така че има просперитет, въпреки че ще обръщате по-малко внимание на финансовите въпроси. Планетарното движение указва на голямо разместване на активи, смяна на планове и стратегии. Излизането на Сатурн от вашия паричен дом предполага, че вашите краткосрочни финансови цели са постигнати и вече сте готови да се съсредоточите върху ученето и изграждането на своя интелектуален капитал. Това също е плод на финансовия успех.

Парите купуват свобода за растеж и обучение. Докато вашата управляваща планета е била във вашият дом на парите (и той ще е там до 8 март), вие сте култивирали образа на богатство и просперитет. Обличали сте се като богат чове и сте харчили за себе си. Хората са ви виждали като „човек който разполага с пари“. Но сега започвате да култивирате друг образ – образа на интелектуалеца, на ученика или учителя. Да изглеждаш умен, изглежда е по-важно от това да изглеждаш богат. Вашата финансова планета Уран е във вашия 5-ти дом от много години и ще остане там още няколко. По този начин сте рискували повече от обикновено – и тази тенденция е още по-силно изразена през следващата година, особено след 17 май. Уран като финансова планета благоприятства света на високите технологии и онлайн света. Имате добра интуиция за тези сектори. Електронните медии също са много добри за вас.

Уран в Телец благоприятства селското стопанство, селските имоти, компаниите за добив на мед и рафинериите. Финансовата планета в 5 дом дава много сигнали. Вие харчите повече за децата си, но може също да печелите от тях. Ако са на подходяща възраст, могат да помагат материално. Ако са млади, могат да ви вдъхновят да печелите повече. Малките деца често могат да ви дадат печеливши идеи. Този аспект също така благоприятства компании и индустрии, които се грижат за младежкия пазар – музика, развлечения, стрийминг на видеоклипове, производители на играчки. 5-ти дом управлява и казината. Може би най-важният аспект на финансовата планета в 5-ти дом е, че се наслаждавате на богатството, което имате. Това е аспект за щастливо богатство. Парите се печелят лесно и по щастливи начини и се харчат за щастливи неща. (Така трябва да бъде.) Това показва един вид щастливо отношение към богатството. Ще виждате това през цялата година, но особено след 17 май.

По отношение на кариерата, винаги сте били амбициозни, но тази година по-малко от обикновено. Има повече действия във вашия 4-ти дом на дома и семейството, който е силен, а не във вашия 10-ти дом на кариера, който е основно празен. Може да се каже, че това е година за изграждане на основите – инфраструктурата – за бъдещия успех в кариерата. На 14 октомври ще има слънчево затъмнение, което ще се случи във вашия дом на кариерата. Това малко ще поразклати нещата. Може би ще промените работата си или целите. Вашата планета на кариерата е Венера и е бързо движеща се. Тя преминава целият хороскопа всяка година и затова има много краткосрочни тенденции в кариерата, които зависят от това къде се намира и аспектите, които получава. Въпреки че Венера се движи бързо, тя прекарва повече от четири месеца в Лъв, вашият 8-ми дом на регенерацията. Това може да покаже лични драми – евентуална операция или преживявания близо до смъртта в живота на родители, шефове и хора, участващи в кариерата ви. Показва вид прочистване, което се случва във вашата компания или индустрия.

Любов и социален живот

Вашият 7-ми дом на любовта не е силен тази година. Само бързи планети се движат там и техните ефекти са краткотрайни. Изглежда в любовта не се случва нищо съществено. Тези които са женени, ще останат женени, а необвързаните няма да бързат да се обвързват. Изглеждате като цяло доволни от нещата такива, каквито са и няма нужда да правите промени. Вашата планета на любовта е Луната, най-бързо движещата се от всички планети. Докато на другите бързо движещи се планети е необходима година, за да преминат през вашия хороскоп, Луната прави това всеки месец. И така, има много краткосрочни любовни тенденции, които зависят от това къде е Луната и видовете аспекти, които получава.

Като цяло обаче може да се каже, че дните на новолуние и пълнолуние са отлични за любов и социални дейности. Освен това ще имате повече енергия и ентусиазъм за романтика и социално общуване, когато Луната нараства. Когато Луната намалява, ентусиазмът е по-малък. Въпреки че бракът за несемейни е малко вероятен тази година, ще има много възможности за любовни връзки – особено след 17 май. Социалният живот е щастлив, но не много сериозен, а приятелите са много предани.

Възможностите за приятелство сами идват при вас, без да се налага да правите нещо. Това е така вече много години. Това обаче скоро ще се промени. Плутон, вашата планета на приятелите, тази година ще започне да прави двугодишен преход от вашия собствен знак във Водолей. И така, вашите предпочитания към приятелите претърпяват промяна и това ще бъде дългосрочна тенденция за много години напред. Тази година Плутон ще бъде във вашия дом на парите за кратко, от 24 март до 12 юни, и ще се появят възможности за приятелство, докато преследвате финансовите си цели. През този период ще бъдете привлечени от богати приятели или приятелите ще ви помагат във финансовия живот.

Самоусъвършенстване

Духовният Нептун е във вашия 3-ти дом на интелектуалните интереси от много години и ще е там и тази. И така, вашите интелектуални вкусове се издигат и рафинират. Гравитирате към духовните видове литература. Това продължава през следващата година и става още по-силно с преместването на Сатурн в този дом на 8 март. С Нептун (и Сатурн) във вашия 3-ти дом вие изразявате себе си по-поетично – по по-вдъхновен начин. Това е прекрасен транзит за творчески личности, писатели. Юпитер е вашата духовна планета. Като цяло това благоприятства мистичната страна на вашата родна религия. Няма нужда да пътувате надлъж и нашир за да търсите духовната истина, всичко е близо до дома. Не е нужно също да се отказвате от родната си религия, просто навлезете по-дълбоко в нея.

Юпитер ще премине през два дома тази година. До 17 май той ще бъде във вашия 4-ти дом на дома, семейството и емоционалния живот. Това води до няколко интерпретации. Той сигнализира за важността на вашето емоционално състояние по отношение на духовните въпроси. Трябва да се чувствате добре емоционално, ако искате да видите напредък. Добре е да издигнете емоциите си на високо ниво. Така че може да бъдете привлечени от пеене, танци, мантри, специална музика, която повишава емоциите. А вашият духовен напредък, ще ви помогне емоционално и в отношенията със семейството. (Семейството като цяло изглежда по-духовно тази година.)

Докато Юпитер е във вашия 4-ти дом, вие също ще предпочитате – пътя на действие. Ще имате нужда да изразите своите духовни идеали в действие. Абстракциите не са ви достатъчни. Това може да ви направи активисти в алтруистични каузи. В някои случаи може да доведе до войнственост. След 17 май Юпитер се премества във вашия 5-ти дом. Този транзит освен че благоприятства пеенето на мантри, слушането на музика и танците, също така благоприятства пътя на творчеството. Това е валиден духовен път. Създавайки – било то керамика, живопис или музика – вие научавате законите на Великия Създател, защото същите закони се прилагат, макар и в много по-малък мащаб. Юпитер във вашия 5-ти дом също благоприятства пътя на радостта и блаженството. Радостта, казват мъдреците, е особена мъдрост. Вие сте много близо до Божественото, когато сте щастливи.

 

Водолей

01.21 – 02.19

Водолей

Основни тенденции

Излизате от забележителна финансова година. Имали сте голям просперитет и експанзия. Може би сте прекалили, което често се случва, когато настроението е приповдигнато. Тази година, когато Сатурн се премества във вашият дом на парите на 8 март, е време за консолидация, за дисциплина, за стабилизиране на печалбите от предходната година. Плутон е бил във вашия 12-ти дом на духовността от много години – повече от двадесет. През това време вашият духовен живот напълно се е преобразил. Този процес все още продължава, но в повечето случаи вече е приключил. Плутон ще се премести във вашия собствен знак на 24 март и ще остане там до 12 юни. Това е съобщение за предстоящите неща. Вашият имидж, личен външен вид и самоопределяне започват да претърпяват радикална промяна. Това няма да стане за една нощ, а е дълъг, многогодишен процес.

Сатурн, напускайки вашия знак на 8 март (след престой от две години и половина), премахва част от личния мрак и песимизъм, които сте изпитвали. Трябва да се подобри любовния и социалния ви живот. Цялостната ви енергия също трябва да нарасне, но здравето все още трябва да се държи под око след 17 май. Нептун е във вашият дом на парите от много години. Тази година от 8 март към него се присъединява вашата духовна планета Сатурн. Така че финансовата интуиция ще е силна тази година. Постигнахте голям напредък в разбирането и прилагането на духовните закони за богатство и този напредък продължава през следващата година (и последващите също).

Юпитер ще бъде във вашия 3-ти дом на комуникацията и интелектуалните интереси до 17 май, указвайки за добър период за студентите. Интелектуалните способности са разширени и трябва да се справяте добре в обучението си. Училището и ученето носят голямо удовлетворение.
Юпитер се премества във вашия 4-ти дом на 17 май и остава там през останалата част от годината. Това може да доведе до преместване и повишена плодовитост за жените в детеродна възраст. Основните ви интереси тази година са духовността (до 24 март и след 12 юни), тялото, образа и външния вид (до 8 март и от 24 март до 12 юни), финанси; интелектуални интереси и общуване (до 17 май), дом, семейство, емоционално здраве, любов и романтика (от 5 юни до 9 октомври).

Здраве

Здравето като цяло ще се подобри тази година, тъй като Сатурн излиза от вашия знак на 8 март. Въпреки това, след 17 май ще има две бавни планети в негативно положение към вашият знак и здравето ще се нуждае от повече внимание. Сами по себе си тези аспекти не са сериозни, но когато другите бързи планети се присъединят към тях, това може да ви направи по-уязвими. Вашият 6-ти дом на здравето не е силен тази година и затова тенденцията е да не обръщате внимание на здравето си. Но след 17 май може да се наложи да го направите. Има много неща, които може да направите, за да подобрите здравето си и да предотвратите развитието на проблеми. Стомаха и гърдите са области винаги важни за вас, тъй като Луната, планетата, която управлява тези области, е вашата планета на здравето.

Диетата е важен въпрос за вас – повече, отколкото за другите. Какво ядете е важно и трябва да се обсъди с професионалист, но как се храните е също толкова важно. Има нужда да издигнете актът на хранене от обикновен животински апетит до акт на преклонение и благодарност. Затова е добре храненето да се превърне в ритуал. Трябва да благодарите за храната, със ваши собствени думи и да го правите преди и след хранене. Храната също трябва да се благослови (пак с ваши собствени думи). Ако е възможно, пускайте приятна успокояваща музика, докато се храните. Тези практики ще повишат енергийните вибрации на храната, която ядете, а също и на тялото и храносмилателната система. Ще получите най-доброто от храната и тя ще се смила по-добре. Жените трябва редовно да преглеждат гърдите си.

Има много краткосрочни здравни тенденции всеки месец, тъй като вашата здравна планета е най-бързо движещата се от всички планети. (Тя се движи през целия ви хороскоп всеки месец.) Като цяло може да се каже, че новолунието и пълнолунието са благоприятни дни за здравето. При растяща Луна е добре да приемате витаминни добавки и други подобни – Като давате на организма това, от което се нуждае. А периодите, когато Луната намалява, са добри за детокс режими.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом е във вашият фокус в продължение на много години и през следващата година става още по-важен. Тази област от живота става много щастлива след 17 май, когато Юпитер влиза в този дом. Така че, както споменахме, могат да се случат премествания. Често има щастлива покупка или продажба на дом. Също, може да се купи второ жилище, къща или вила. Семейството като цяло изглежда по-проспериращо и подкрепата от близките е по значима. Понякога хората буквално не се преместват под този транзит, а ремонтират съществуващото жилище или купуват скъпи вещи за дома – ефектът е „сякаш са се преместили“. Условията на живот се подобряват с благотворния Юпитер във вашия 4-ти дом. Тази година семейният кръг се разширява.

Обикновено това се случва чрез раждане или брак, но не винаги. (Въпреки това, както споменахме, жените в детеродна възраст са изключително плодовити тази година, особено след 17 май.) Понякога срещате хора, които ви стават като семейство. Понякога някой приятел решава да играе тази роля в живота ви. От няколко години членовете на семейството са склонни към диви и внезапни промени в настроението. Тази година нещата изглеждат по-оптимистично. Това е година за голям психологически напредък. Тези от вас които провеждат лечение, могат да постигнат голям напредък, но дори и да сте напълно здрави, ще имате всякакви психологически прозрения. Това е година за емоционално изцеление. Има много краткотрайни тенденции, тъй като Венера, вашата семейна планета, се движи много бързо.

Венера ще прекара необичайно много време във вашия 7-ми дом тази година, от 5 юни до 9 октомври – четворно повече от обичайния си транзит. Този период би бил подходящ момент за предекориране или разкрасяване на дома. Вероятно ще общувате повече от дома и със семейството. Родителите просперират тази година, добре е да следят за теглото си. Единият от родителите вероятно ще пътува доста тази година, но не е вероятно преместване. Другият родител се чувстват неспокоен от ветровете на промяната, но тази година няма вероятност да се премести. Братя и сестрите просперират, но в техният дом и семеен живот не се очакват промени. Деца и внуци (ако имате), ще имат стабилна семейна година.

Финанси и кариера

Както споменахме по-рано, 2022 г. беше важна финансова година за вас. Просперитетът беше голям. Печалбите и възможностите за печелене се разшириха неимоверно. Сега е време да консолидирате печалбите си и да ги направите по-стабилни и сигурни. В природата има едно редуване на приоритетите. Не може да се разширявате безкрайно, както не може през цялото време само да дишате. Вдишването е последвано от издишване, нощта следва деня. Тази година това се случва във финансовия ви живот. Все още просперирате и вашата финансова интуиция е силна. Но има необходимост да съкратите възможностите за печалба, инвестициите и активите. Изберете качествените и оставете по-слабите. Налице е финансова реорганизация и консолидация и това е за добро.

Сатурн във вашия 2-ри дом на парите след 8-ми март показва, че поемате повече финансови отговорности. Често това кара човек да чувства някаква „липса“ – но това е само чувство, а не реалност. Ако реорганизирате финансите си, разместите нещата тук и там, ще имате повече от достатъчно ресурси, за да се справите с допълнителните си разходи. Целта на Сатурн, не е да ви накаже. Неговото преминаване през вашият дом на парите през следващите две години и половина има за цел да гарантира, че богатството, което имате, е стабилно и трайно и той ще ви напътства в това. Въпреки че вашата финансова интуиция е все още много добра, вие ставате по-консервативни тази година. Възприемате по-реалистичен, дългосрочен подход към богатството.
Богатството се постига (и поддържа) по методичен начин стъпка по стъпка. Това е прекрасна година за създаване на дисциплинирани планове за спестявания и инвестиции и за придържане към тях.

Също така е добър период за по-задълбочено изследване на управлението на парите. Тази година не е свързана толкова с увеличаване на печалбите – въпреки че това вероятно ще се случи – а с управление на това, което имате по по-добър начин. Доброто управление на парите вероятно ще е по-изгодно за вас, отколкото просто да увеличи приходите. По принцип вие сте щедри, обичате благотворителността. Тази година би било добре ограничите своята благотворителност. Да отделяте десет процента от доходите си за добри дела, е отлична практика за вас, особено в тези дни. Това поставя граница, чувство за пропорция на вашето даване. Юпитер ще се движи близо до Уран, управителят на вашия хороскоп, след 17 май, въпреки че аспектът няма да бъде точен до следващата година. Но сега ще почувствате влиянието и то води до просперитет. Приятелите изглеждат полезни. Юпитер във вашия 3-ти дом до 17 май, показва вероятност за купуване на нова кола и комуникационно оборудване.

По отношение на кариерата, вашият 10-ти дом не е виден тази година. По принцип е празен, само бързи планети ще минават там, а техните ефекти са краткотрайни. И все пак наближава началото на голяма промяна. Вашата кариерна планета, Плутон, започва двугодишен преход от Козирог във вашия собствен знак и това ще бъде много положително за вас. Въпреки че ще го усещате слабо тази и следващата година, през 2025 г. и след това ще го почувствате силно. Плутон ще ви донесе щастливи възможности за кариера. Също така носи образ на успех и известност. Лунно затъмнение на 5 май се случва във вашия 10 дом. Това също ще разтърси нещата в кариерата. Може да доведе и до промяна в работата.

Любов и социален живот

Въпреки че вашият 7-ми дом е празен в по-голямата си част (с изключение на Венера, която ще прекара повече от четири месеца там), любовният живот ще е доста стабилен. Тези от вас, които са женени, ще останат женени, а необвързаните няма да имат желание за обвързване. Периодът от 5 юни до 9 октомври (преминаването на Венера през 7-ми дом) ще бъде активен любовен и социален период. Вероятна е любовна история за необвързаните. Може да е някой от вашето минало – стара любов – или някой, който идва при вас чрез семейството или семейните връзки. Ще завърши ли с брак? Малко вероятно. Тази връзка изглежда много сложна, в нея има много съмнения и нерешителност.

Вашата любовна планета, Слънцето, е бързо движеща се планета. По този начин има много краткосрочни любовни тенденции, които зависят от това къде е Слънцето и аспектите, които получава. Приятелствата и груповите дейности изглеждат щастливи тази година, особено след 27 май. Тази област става наистина щастлива през следващата година, но вие вече усещате ефектите. Родителите, баби, дядовци, ще имат щастлива в социално отношение година, най-вече след 12 юни. Нещата стават още по-добри през следващата година.

Вашите децата ще бъдат привлечени от духовността – след 17 май. Ако са необвързани, трябва да търсят любовта на духовни места – не в обичайните барове и клубове. Но тази година брак не е вероятен за тях. На братята и сестрите им престои една тиха и стабилна по отношение на любовта година. Ако са женени или имат връзка, чувствата им ще бъдат тествани от слънчевото затъмнение на 14 октомври. Внуци (ако имате) ще имат прекрасна година, особено от 1 януари до 17 май. Ако са на подходяща възраст, е възможен сериозен романс – дори брак.

Самоусъвършенстване

Сатурн, вашата духовна планета, прави сериозна крачка напред във вашият дом на парите на 8 март. Това ще има голямо влияние както върху финансите, така и върху вашата духовност. Сатурн е може би най-приземената и практична от планетите. Преместването му във вашият дом на парите показва, че за вас духовността не е нещо абстрактно.Това е най-приземеното и практично нещо на света – само че подходът е различен. Това има практически последици. Духовността е важна във вашите финанси в продължение на много години – винаги е била важна във финансите, но особено през последните години.

Духът ръководи финансовия ви живот – и още повече тази година. Ако има финансови проблеми, би било добре да предадете цялата ситуация – и целия си финансов живот – на Божественото и да го оставите да се справи с нещата. Това ще изправи най-заплетения проблем, ако бъде направено искрено. Финансовите насоки ще дойдат чрез екстрасенси, астролози, духовни канали, сънища и предчувствия. Когато интуицията ви работи, напътствието може да дойде чрез пътен знак, фраза във вестника или от някаква небрежна забележка, направена от някого. Те може да не са осъзнали какво правят, но вие го разбирате.

Вече много години изпитвате ефекта на парите който идват по чудодейни начини при вас. Тази година още повече. Ще видите, ще разберете и почувствате ръката на Божественото във вашите финансови дела. Това е година, в която имате нужда да се научите финансово да управлявате средствата си. Да премехнете някои инвестиции и да приемете някои възможности, които идват. Кои да отхвърлите и кои да приемете? Духът ще ви води.

С духовния Нептун, който е във вашият дом на парите в продължение на много години, сте харесвали благотворителността. Това е прекрасно. Но най-вероятно сте прекалявали. Сега, когато Сатурн ще бъде и във вашия 2-ри дом, вашето раздаване ще бъде по-пропорционално и организирано. Правилната пропорция е същността на красотата и здравето – и трябва да имате това предвид във вашите финанси. Така, както споменахме, 10% от доходите би била отлична практика, която да приложите през следващите няколко години.

Риби

02.20 – 03.20

Риби

Основни тенденции

Много промени се случват тази година, тъй като няколко планети променят позициите си. Астрологичната шахматна дъска се пренарежда и вие се включвате в нова игра. Най-значимата промяна е голямото преместване на Сатурн от Водолей в Риби, вашия собствен знак, където той ще остане през следващите две години и половина. Това се случва на 8 март и ще се отразява на вашето здраве и енергия. Здравето може да не е на ниво през тази година, така че ще трябва повече да почивате и релаксирате. Преместването на Сатурн във вашия знак има и други последици. Сигнализира за по-сериозно отношение към живота. Принудени сте да поемете повече отговорности. Много от вас се чувстват по-възрастни от годините си – дори по-младите се чувстват стари. Може да има чувство на песимизъм – склонност към депресия.

Всичко изглежда черно (въпреки че всъщност не е така). И докато този транзит е отличен за организация и досциплина, не е толкова добър за любовта. Въпреки горното, вие сте в много просперираща година. Юпитер се движи през вашия дом на парите до 17 май, разширявайки приходите и финансовите хоризонти. На 17 май Юпитер се премества във вашия 3-ти дом на интелектуалните интереси и комуникация за останалата част от 2023 г. Умствените способности ще са много силни, а учениците ще се справят добре в обучението си. Това е благоприятен период за курсове по теми, които ви интересуват, а в някои случаи и за преподаване. Плутон, управителят на вашия 9-ти дом, вашата религиозна планета, започва да променя знаците си. Това ще бъде двугодишен процес.

Тази и следващата година той ще се движи между Козирог и Водолей, вашите 11-ти и 12-ти дом – давайки силна енергия и на двете области. През 2025 г. той ще влезе във Водолей за дълго време (приблизително двадесет години). Това ще стартира преустройството на целия ви духовен живот и нагласи. Венера ще прекара необичайно много време – повече от четири месеца – в знака на Лъв, вашия 6-ти дом, тази година, от 5 юни до 9 октомври. По този начин ще има голям фокус върху здравето – загрижени сте за него. Възможно е да бъде препоръчана операция. Основните ви интереси тази година са приятели и групови дейности (до 24 март и от 12 юни до края на годината), духовност (до 8 март), тялото, личния външен вид и финанси (до 17 май); интелектуални интереси, общуване, здраве и работа (от 5 юни до 9 октомври).

Здраве

Тази година трябва да внимавате за своето здраве, особено родените в началото на асцендента и началните дати в знака на Риби (19-27 февруари). Всички ще почувствате ефекта от преминаването на Сатурн във вашия знак, но родените в началото на знака, ще го усетят най-силно. Сатурн сам по себе си не е достатъчен, за да причини сериозни проблеми със здравето, но когато бързите планети се присъединят към него в създаването на стресови аспекти, нещата могат да станат сложни. Вашата уязвимост се увеличава. Когато Сатурн е във вашия знак, това е като изкачване. Вие изразходвате повече енергия, за да изминете същото разстояние, отколкото ако вървите по равен терен.

Нормалните житейски дейности изискват повече от обичайната енергия и затова не трябва да се тревожите, ако не може да направите обичайните си лицеви опори или да ходите и бягате, колкото обикновено. Това е естествено. Слушайте сигналите на тялото и обръщайте внимание на неговите нужди. Краката са важни за Риби, тъй като вашият знак управлява краката. Редовният масаж на краката трябва да бъде част от обичайния ви здравен режим. Вие укрепвате не само тях, но и цялото тяло и повишавате общите си енергийни нива. Сърцето е друга област, която винаги е важна за вашият знак. И тази година, след 8 март става още по-важна.

Трябва да избягвате безпокойството и тревогите – усещането, че носите бремето на целия свят на раменете си. Съхранете своята вяра. Медитацията ще бъде от голяма помощ. Вратът, гърлото, бъбреците и бедрата стават важни тази година, от 5 юни до 9 октомври, тъй като Венера ще е във вашия 6-ти дом. Напрежението има тенденция да се натрупва във врата и трябва да бъде освободено. Масажът е идеално средство за това. Вашата планета на здравето, Слънцето, е бързо движеща се планета, която минава през целия ви хороскоп за година. И така, има много краткосрочни здравни тенденции, които зависят от това къде е Слънцето и видовете аспекти, които получава.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом на дома и семейството не е силен тази година. Само бързи планети се движат там и тяхното въздействие ще е краткосрочно. Така че предстоящата година изглежда спокойна по отношение на тази област. Ще бъде почти както миналата. Има усещане за задоволство и няма нужда да правите големи промени. Следващата година обаче, ще бъде различна история. Юпитер ще премине през вашия 4-ти дом през 2024 г., носейки премествания, ремонти у дома и може би придобиване на втори дом. Тази година обаче е по-скоро подготвителна. Сцената се подготвя за следващата година. Меркурий освен че е вашата планета на любовта, е вашата планета и на семейството. Той изпълнява две фукции във вашия хороскоп. Харесвате домът да е красив – артистичен – и обичате да общувате от дома с членовете на семейството.

Меркурий е много бързо движеща се планета. Той ще премине през целия ви хороскоп през следващата година. По този начин има много краткосрочни тенденции по отношение на дома и семейството, които зависят от това къде е Меркурий и аспектите, които получава. Меркурий става ретрограден четири пъти тази година (обикновенно е само три) – от 1 до 17 януари; 21 април до 14 май; 23 август до 14 септември; и 13-31 декември. Това е време за избягване на вземане на важни решения, свързани с дома или семейството. Вместо това, използвайте тези периоди за събиране на факти и придобиване на яснота. Ако планирате ремонт на дома, времето от 1 януари до 26 март е подходящо. Ако е козметично обновяване или купувате предмети за декорация, от 11 април до 7 май е добър период. А времето от 21 май до 21 юни използвайте да направите дома по-здравословно място.

Родителите, баби, дядовци, може да са се преместили миналата година. Ако не, преместване може да се случи следващата. Изглеждат щастливи. Единият от родителите изглежда много активен във вашия финансов живот и по полезен начин. Братята и сестрите просперират тази година (и следващата също), но няма вероятност да се местят (няма нищо против това обаче). Вашите деца може да са имали бурен романтичен период от много години, но не се очакват промени по отношение на дома и семейният живот. Внуци ако имате, ги очаква стабилна семейна година. Добрата новина е, че те стават по-оптимистични и по-малко депресирани след 8-ми март.

Финанси и кариера

Миналата година беше прекрасна година за кариера и тази година получавате резултатите от този успех – финансов просперитет. Юпитер, вашата планета на кариерата, се движи през вашия дом на парите, разширявайки го. Този транзит носи допълнителни, неочаквани печалби и други подобни, но също така щастие и разширяване на финансовите и бизнес възможности. Финансовите хоризонти се разширяват. Пред вас се откриват нови възможности. Активите, които вече притежавате, увеличават своята стойност. Както споменахме, единият от родителите изглежда много подкрепящ и активен във вашия финансов живот. Шефовете и авторитетните фигури в живота ви, са благосклонно настроени към финансовите ви планове. Възможно е увеличение на заплатата. Ако имате някакви проблеми с институции, сега е моментът да ги разрешите – държавните служители изглеждат благосклонни към вас.

Не сте известни с управленските си умения, по природа сте „свободни“, интуитивни типове. Но със Сатурн във вашия 1-ви дом от началото на март, ще придобиете управленски умения – повече от обикновено. Това е добре за бизнеса. Венера, както споменахме, прекарва много време тази година (над четири месеца) във вашия 6-ти дом на работата. Това предполага, че ще ви се отворят щастлива възможности за работа. Вашата финансова планета Марс се движи сравнително бързо. Той ще мине през седем знака и домове от вашия хороскоп тази година. Така че ще има много краткосрочни тенденции във финансите. Марс прекарва повече от четири месеца „извън орбита“ – необичайно дълго време. Това се случва от 1 януари до 4 май и отново от 22 декември до края на годината. Следователно това е година, в която излизате извън нормалните си граници в бизнеса и финансите.

Вие сте хора, които мислят извън стандартите, когато става въпрос за финанси. Както казахме по-горе, излизате от една много силна година в кариерата. Тази година изглеждате задоволени от статус и престиж и искате пари. Успехът в кариерата се измерва от гледна точка на печалбата – не в статус и престиж. Колкото повече печелите, толкова по-успешни се чувствате. Може да пожертвате престижен пост в полза на нещо по-обикновено, но от което получавате пари. На 17 май вашата планета на кариерата Юпитер се премества във вашия 3-ти дом. Това показва, че кариерата сега се стимулира от добрата комуникация – реклама и умения за продажби. Също така познанията ви за вашата индустрия ( като цяло) са много полезни. Висшестоящите уважават вашият ум. Тези, които работят с интелекта си – учители, писатели, маркетолози и така нататък – трябва да имат добра година в кариерата.

Любов и социален живот

Предстоящата година не е особено силна по отношение на любовта. Като начало, вашият 7-ми дом не е виден, по принцип е празен. Само бързи планети ще минават там и техните ефекти са краткосрочни. Второ, вашият 1-ви дом на индивидуалното „Аз“ е свръхмощен и всички бавни планети са в източния сектор на вашата карта. Любовта не изглежда толкова важна. Предстоящата година е година, ориентирана към вашата личност. И трето, Сатурн е във вашия знак. Това може да накара другите да ви възприемат като студени и отчуждени. Вие може да не сте такива, но другите чувстват това несъзнателно. Сякаш сте приели наркотик – наркотика на Сатурн – и тези вибрации се излъчват несъзнателно. За щастие този последен проблем може да решите лесно: направете своя мисия – да изпращате мисленно любов и топлина на другите.

Ще откриете също, че не е нужно да сте студени, за да бъдете добри в професията. И това ще подобри любовния ви живот. Необвързаните със сигурност ще излизат на срещи и ще имат връзки през тази година, но брак не е вероятен. Меркурий, вашата планета на любовта, не само се движи много бързо, но е и непостоянен. Понякога той бърза, друг път се забавя, понякога той е неподвижен или ретрограден (четири пъти тази година). По този начин е и вашият любовен живот и чувства.Не се притеснявайте, всичко е нормално, просто това е вашата природа. Така че винаги има краткосрочни тенденции в любовта, които зависят от това къде се намира Меркурий и аспектите, които получава. Както казахме, Меркурий ще ретрогради четири пъти през годината, така че може да има повече драми, забавяния и объркване в любовта от обикновено.

Тези ретрогради се случват от 1 до 17 януари; 21 април до 14 май; 23 август до 14 септември; и 13 декември до края на годината. Това е време когато трябва да избягвате да вемате важни решения в любовта. По добре анализирайте нещата и вижте какво може да се подобри. След това, когато Меркурий тръгне отново напред, може да предприемете подходящите действия. Въпреки че романтиката няма да е на преден план тази година, приятелствата (платоническите взаимоотношения) ще бъдат активни и основно щастливи. Сатурн, вашата планета на приятелството, във вашия собствен знак сигнализира за предаността на вашите приятели. Не е нужно да правите нищо специално, за да привлечете приятели – те сами ще ви намират. Просто се занимавайте с ежедневната си работа. Някои от тези приятели може да са прекалено контролиращи, но ще го правят с добри намерения.

Самоусъвършенстване

Със Сатурн във вашия знак след 8 март, за две години и половина, ще се чувствате сякаш имате наставник . Той е строг и изглежда корав отвън, но това е сурова любов. Неговата цел – в зависимост от възрастта ви – е да ви подготви за служене, за работата на живота ви. А той е много стриктен. Той ще товари много отговорности върху вас – но не повече, отколкото може да понесете. Той може да ви отведе до точката на пречупване, но не и отвъд нея. Той ще разкрие вашите физически ограничения, ще тества вашия образ и личност. И чрез всичко това той ще ви помогне да приведете тялото си във формата, която искате. Добре е да познавате физическите си граници. Така няма да си поставяте нереалистични цели.

Ако този транзит се обработи правилно, ще излезете в по-добра физическа форма – с по-добър личен външен вид – отколкото когато сте започнали. Това е чудесен период за отслабване и за регулиране на апетита. Добре е и за упражнения (въпреки че те трябва да са умерени). Докато трае този транзит, има тенденция към песимизъм. Всичко изглежда черно. Но има светлина в края на тунела. Медитацията е особено полезна (винаги е добра, но особено сега), за да ви помогне да преодолеете депресивните чувства. Ще научите, че това са само чувства, а не реалност. Вие сте повече от чувствата си. В душата ви има място, което е над всички тези чувства – над целия материален свят – недокоснато от него. Това е мястото за търсене на убежище. Ще се върнете по-оптимистични, по-освежени и готови за битката на живота.

Също така би било полезно, както споменахме, да си направите задача за излъчване на любов и топлина към другите. Мрачността, отчуждеността, студенината не са полезни в любовния и социалния ви живот. Ще сте склонни да се чувствате изолирани и сами. Но този медитативен проект ще разсее тази студенина и ще имате по-добри отношения със съпруга, партньора, любимия и приятелите като цяло. Има още един важен духовен урок, който трябва да научите по време на престоя на Сатурн във вашия знак. Това е да се научите да обичате, да се наслаждавате – на предизвикателствата, отговорностите и изпитанията, които идват. В крайна сметка ще видите, че няма причина да посрещате предизвикателствата със стиснати зъби. Това прави ли ви по-способни да се справяте с тях? Не. Защо не се изправите пред тях с вяра, увереност че „може да го направите“? Защо да не бъдете щастливи, докато ги преодолявате? И ще го направите.

art-twig.bg

 

 

 

Advertisement

Facebook

Календар

май 2024
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031