Connect with us

Лайфстайл

10 знака, че се превръщате в майката на партньора си: Време е да го оставите да разпери криле и да полети

Публикувана

на

На жените им е генетично заложено да поставят нуждите на другите пред собствените си. Понякога обаче желанието на една жена да вземе мъжа до себе си под своето любящо крило може да се превърне в голям проблем.

Момичета, със сигурност не бихте искали да се превърнете в майката на своя любим, нали? Възможно е да не си давате сметка за това. Обърнете внимание на следните 10 знака и ако се откриете, непременно трябва да промените нещо у себе си:

1. Постоянно се заяждате.

Жените обичат да се заяждат с половинките си. Поне така твърдят психолозите. Възможно е да искате да държите под контрол връзката си – дори без да го осъзнавате. Вероятно си мислите, че като се заяждате, демонстрирате загриженост и любов. Сигурно смятате и че винаги сте права.

Най-лесният начин, по който можете да се справите с това поведение, е да се поставите на мястото на партньора си. Запитайте се дали бихте толерирали подобно поведение – постоянна критика, заяждане, подмятане на забележки, натякване и т.н. Вероятно няма да ви хареса, нали?

2. Намесвате се прекалено много в кариерата му.

Кандидатствате ли за работа вместо партньора си? Помагате ли му да си напише автобиографията, или направо я пишете вие?

Опитайте се да си представите неудобството от това някой друг да върши всичко вместо вас и да не ви дава да направите почти нищо. Никак не е приятно най-близкият ви човек да смята, че не можете да поемете отговорност за нищо.

3. Постоянно чистите след него.

Оправдавате се с това, че е твърде уморен след работа и затова искате да помогнете. Пък и не ви пречи. Ако това се случва често вкъщи, значи има проблем. Скоро ще се превърнете в единствения човек, който чисти след всички.

Направете график за чистене, за да може всеки да бъде ангажиран и да поеме някаква отговорност.

4. Месите се в отношенията му с другите.

Ако разпитвате партньора си постоянно с кого се вижда, кога се вижда, ако осъждате приятелите му, определено заприличвате на майка му. Същото важи и ако постоянно му напомняте да се обади на най-добрия си приятел например или ако го насърчавате да излезе да пие бира с някого.

Може и да не ви е приятно, ако го виждате в лоша компания и в същото време отдалечаващ се от добрите си приятели, но намерете деликатен начин, по който да изразите мнението си. Без да го налагате назидателно.

5. Само вие чистите и пазарувате.

Я по-добре да пазарувам аз, че той няма да знае какво да вземе. Мислите ли си го често? Или най-добре да си сготвя сама, че ако готви той, после ще трябва да разчиствам целия хаос след него.

Вместо това можете да пазарувате заедно, да го помолите да носи тежките торби например. Питайте го какво би искал да пазарувате, оставете го да избере някой сос или марката мляко. Нищо лошо няма да се случи, ако разхлабите малко примката около кухненската зона.

6. Искате да го обличате според вкуса си.

Понякога жените третират гаджетата си като собствен дизайнерски проект, като ги принуждават да се обличат и да изглеждат по определен начин. Няма нищо лошо в това да купувате дрехи на мъжа си, но ако се окаже, че никога не облича дрехите, които харесва, а вместо това носи само това, което вие харесвате, има проблем.

Ако се случи така, че се окаже неподходящо облечен или с измачкано сако, негова е отговорността да се приведе във вид.

7. Следите ангажиментите му.

Не изземвайте отговорностите на партньора си. Не записвайте вместо него часа му при зъболекаря, не му напомняйте кога да си пие хапчето. Оставете го да се държи като зрял човек.

Оставете го да забрави за някой ангажимент и да се изложи. Следващия път ще е по-отговорен и внимателен.

8. Не ви връща жеста.

Цял ден сте на работа, грижите се за децата, готвите вкусна вечеря, приготвяте по някоя дребна изненада за мъжа си, но отсреща не получавате дори благодарност.

Определено някъде бъркате, ако половинката ви приема за даденост и няма желание да направи нещо мило за вас, за да ви върне жеста и да ви покаже колко ви цени и обича. Не позволявайте това да се случва.

9. Очаква прекалено много от вас.

Ако човекът до вас е свикнал с вашето прекомерно внимание, най-вероятно очаква да „му държите ръката“ на всякакви важни събития – на интервю за работа, на важна среща, да отиде до магазина да си избере вратовръзка и т.н.

Трябва да се научите да отказвате и да го оставите да се оправя сам. По този начин ще спечели и уважението ви.

10. Поемате отговорност за неговите грешки.

Мъжът не плаща сметката навреме и вие веднага се намесвате – плащате вместо него. Мъжът е пропуснал уговорката си при зъболекаря и вие веднага се обаждате да се извините от негово име и да помолите за нов час. Ако вашите отношения изглеждат по този начин, нещо не е наред. Със сигурност това ви коства много и ви изтощава психически. Мъжът ви не е дете, за което да се грижите постоянно.

Време е да го оставите да разпери криле и да полети от гнездото. Позволете на мъжа до вас да бъде ваш партньор, съпруг, закрилник, а не ваша постоянна отговорност. В това се състои хармонията на връзката.

art-twig.bg

Advertisement

Facebook

Календар

юни 2024
ПВСЧПСН
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930